Stockholm, City

Sejlaren 7


 • Adresser: Sveavägen 25-29 / Olofsgatan 6-8 / Olof Palmes gata 7 / Apelbergsgatan 44
 • Byggt/ombyggt: 1930/1995
 • Miljöcertifiering: LEED Guld (2022)
 • Kontor: 8 515 m2
 • Butik: 647 m2
 • Övrigt: 1 070 m2
 • Arkitekt: Josef Östlihn
För hyresgäster

Fastighetens historia

Huset byggdes 1928-30 efter ritningar av arkitekt Josef Östlihn (1882-1941). Byggherre var Fastighets AB Sejlaren och byggmästare Olov Mårtensson. Huset var redan vid uppförandet avsett för kontor. 

Kvarteret, som före breddningen av Sveavägen på 1920-talet var betydligt djupare, hette ursprungligen Repslagaren. För att undvika förväxling med ett kvarter med samma namn på Östermalm döptes kvarteret 1922 om till Sejlaren.

Sejlare är benämningen på den ena av de två yrkesgrupperna inom repslageriet. Sejlarna tillverkade så kallat smågods, medan repslagarna svarade för att spinna trossar av kabelgarn.

Äldre bilder på hur det har sett ut i kvarteret kan du se om du följer länkarna nedan.

Olof Palmes Gata mot Sveavägen 1957

Hörnet Sveavägen/Olof Palmes Gata 1957

Olofsgatan vid korsningen Apelbergsgatan 1962

Länkarna går till Stockholmskällan, en webdatabas som samlar källmaterial om Stockholm. Besök gärna sidan för fler bilder och information om Sejlaren eller andra platser som Du kan vara intresserad av!

Om fastigheten

Vackert funkishus med moderna och trevliga kontorslokaler centralt beläget i Stockholm City.

Service i närområdet

Läget mitt i Stockholm city är det bästa tänkbara och erbjuder en mångfald av bra restauranger, butiker, banker, biografer och saluhall. 

Gatorna runt kvarteret kantas av butiker och det stora varuhuset PUB ligger ett stenkast bort. På Hötorget finns Stockholms mest välbesökta torghandel. Där ligger även Hötorgshallen som erbjuder en kulinarisk rundresa över hela världen.

Det finns gott om restauranger för både snabblunch och representationsmiddag. I fastigheten finns bland annat ett café och en asiatisk restaurang. Lite längre bort ligger Kungshallens matpalats. I den inglasade gallerian mellan de tredje och fjärde Hötorgshusen ligger populära restaurangen Grodan Sergel. Här är det alltid full fart både vid lunch och middag.

Kommunikationer

Uppgång från T-banestation Hötorget finns i nordöstra hörnet av fastigheten och från Sveavägen och Hötorget går ett flertal busslinjer.

För mer information, se www.sl.se

Cykel & service – ta hand om dig själv och din cykel

I vårt nya koncept, Cykel & service, ingår allt som kan göra din cykling eller löprunda enkel och säker. Trygg och kameraövervakad cykelförvaring, omklädningsrum, dusch, förvaringsskåp, torkrum, servicestation, lånecyklar, cykelbutik och cykelservice med ett stort utbud av tjänster.

På Cykel & service Mäster Samuelsgatan 58 kan vi erbjuda:

Tjänster

 • Cykelförvaring

Du får tillgång till en säker och lättillgänglig cykelförvaring i ett bemannat och kameraövervakat cykelrum i gatuplan. Cykelrummet är utrustat med olika varianter av cykelställ med stöd för framgaffeln och möjlighet till fastlåsning i cykelns ram. Det finns eluttag för laddning av elcykel och förvaringsplatser för lådcyklar. I cykelrummet finns verktyg och pump för enklare service.

 • Omklädning/dusch/torkrum

Du får tillgång till omklädningsrum och dusch samt ett låsbart skåp som du kan använda under dagen. Vid behov finns även ett låsbart gallerskåp (ta med eget hänglås) i ett torkrum där du kan förvara dina fuktiga kläder och handdukar. Skåpen töms varje helgfri måndag – fredag klockan 19.00 för att så många som möjligt ska kunna använda skåpen.

 • Eget förvaringsskåp

Du får ett eget skåp i omklädningsrummet för kläder, skor och annan personlig utrustning. Skåpet hyr du under en längre tid vilket gör att du inte behöver tömma ditt skåp varje dag. Skåpen i omklädningsrummet har kodlås så där behövs inga hänglås.

Service

 • Cykelservice

Via Cykloteket Service Store får du möjlighet till regelbunden service av din cykel. Servicetekniker kontrollerar och justerar din cykel. I servicen ingår yttre kontroll och justering av bromsar, växlar, nav, vev- och styrlager, riktning av hjul samt en allmän kontroll av cykelns kondition.

 • Cykelrekond

Via Cykloteket Service Store får du tillgång till regelbunden cykelrekond av din cykel. Servicetekniker genomför en grundlig tvätt av din cykel där bland annat växel- och vevparti samt bromsar tvättas, smörjs och justeras.

Prislista

Du skapar ditt eget personliga abonnemang. Välj mellan 1, 2 eller 3 tjänster samt tillval för cykelservice och cykelrecond. Du kan teckna ett abonnemang på 3, 6 eller 12 månader. Längre abonnemangsperiod ger lägre månadskostnad. För en översikt av priser se bifogad prislista eller besök Cykloteket Service Store. Alla priser är per månad.

Titta in till oss på Mäster Samuelsgatan 58 så berättar vi mer. Alla abonnemang tecknas nere på Cykel & service av Cykloteket.

(bifoga prislista)

Kontaktuppgifter till Cykloteket Service Store

Mejl: kundtjanst.zenit@cykloteket.se

Telefon: 08-545 493 90

Info: www.cykloteket.se/butiker/cykloteket-zenit

Parkering & laddplatser

Garage finns i fastigheten, med nedfart från Olofsgatan 6.

Vasakronan uppdrar åt företaget Nordic Level Parking AB att förvalta garaget och parkeringar på denna fastighet. I fastigheten finns bil och MC-parkering.

För dig som hyresgäst innebär det att:
• du alltid kontaktar Nordic Level Parking AB vid frågor kring förhyrda platser.
• du tecknar parkeringsavtal direkt med Nordic Level Parking AB.
• Nordic Level Parking AB sköter hyresaviseringar, p-tillstånd, eventuella kölistor m.m.

Kontakta Nordic Level Parking AB
Vid uthyrning, eller behov av ytterligare information, kontakta Nordic Level Parking AB på 08-588 018 00, Infoparkering@nordiclevelgroup.com. 

Dina kontaktpersoner

Sara Andersson
Affärsansvarig kontor

073-393 62 61

Skicka e-post
Anna Hofström
Affärsansvarig handel

076-776 43 70 · 08-566 205 20

Skicka e-post
Molly Stockenstrand
Bitr. affärsansvarig

076-130 63 75

Skicka e-post
Sten-Göran Nilsson
Teknikansvarig

08-782 03 83

Skicka e-post