Stockholm, Solna

Rosenborg 3


  • Adresser: Rosenborgsgatan 10-12
  • Byggt/ombyggt: 2014/
  • Miljöcertifiering: LEED Guld (2022)
  • Kontor: 7 055 m2
  • Övrigt: 201 m2
För hyresgäster

Fastighetens historia

I Frösunda delar bostadshus och kontorsbyggnader på utrymmet mellan järnväg och motorväg. De kommersiella fastigheter som har byggts längs med E4:an bildar ett  bullerskydd mot de bakomliggande bostadshusen. Området har byggts ut från slutet av 1990-talet.

Frösundas totala kontorsyta är omkring 150 000 m². När området står färdigt kommer drygt 10 000 människor att bo och arbeta i Frösunda. Några byggnader från den militära tiden har bevarats. Det gamla kanslihuset hyser numera fredsforskningsinstitutet SIPRI, en logementsbyggnad används som förskola och den militära utbildningsbyggnaden används numera efter en tillbyggnad som skola. I administrativt avseende hör Frösunda till området ”Järva”, enligt Solna kommuns indelning.

Många stora företag har etablerat sig i Frösunda. Bland de företag som har sina svenska eller nordiska huvudkontor i Frösunda kan nämnas JM, Cramo, Unit4, Gartner, Eli Lilly och Dun & Bradstreet. Alla företagen har sina kontor på Gustav III:s Boulevard och Rosenborgsgatan mot E4:an vilket, förutom bullerskydd för de boende, även ger företagen utmärkta skyltlägen.

Boulevarden kantas av hus med kaféer, restaurangen, affärer och servicebutiker. Två gångtunnlar under E4:an samt en bro över motorvägen förbinder Frösunda med Nationalparken – Hagaparken och Brunnsviken.

Om fastigheten

Byggnaden är ett av Stockholms mest miljösmarta hus som byggts för att motsvara ”LEED Platina”, en av dagens mest krävande miljöcertifieringar. För att nå ”LEED Platina” krävs bland annat mycket energieffektiva lösningar. Rosenborg har en akviferlösning som innebär att fastigheten får egenproducerad värme och kyla.

Huset har närvarostyrd ventilation och efter kontorstid dimmas belysningen ner automatiskt. Tack vara husets många hållbara lösningar är byggnadens totala energiförbrukning ca 40% lägre än i jämförbara hus.

Service i närområdet

I närområdet finns flera restauranger, caféer, närbutiker och en livsmedelsbutik. Mall of Scandinavia samt Friends Arena på promenadavstånd med all tänkbar service och ett mycket stort utbud av restauranger och shopping.

På promenadavstånd från fastigheten, vid Rosenborgsgatan 12, kan man vända sig till den Coor-bemannade receptionen för att hyra konferensrum, med storlekar mellan 10 upp till 20 personer.  

På parkeringen vid Rosenborgsgatan 12 erbjuds bilpool genom  Volvo On Demand för privatpersoner och företag.

Kommunikationer

Bil
Direkt närhet till både E4:an såväl som E18. Det är cirka 5 km till innerstaden och tar ungefär 8-10 minuter med bil under normaltrafik. Till Arlanda tar resan cirka 30 minuter.

Kollektivt
Den som inte reser med bil tar pendeltåget till Solna Station alternativt Ulriksdal. Ca 300 bort finns ett flertal busslinjer som trafikerar norrort, Solna Centrum (T-bana) och till innerstaden. Tvärbanan ansluter vid Solna Station. Om några år kommer även T-bana anslutas vid Solna Station. Mer info finns på SL.

Elbuss
Vasakronans hyresgäster i Frösunda erbjuds en gratis pendlingsbuss till och från Solna Station. Bussen går helt och hållet på el och blir ett miljövänligt sätt att ta sig till och från jobbet. Syftet är att underlätta resvägen för våra hyresgäster och bussen är bara en av många tjänster som Vasakronan kan erbjuda. El-bussen går inte på tidtabell, utan kör i skytteltrafik mellan sina två hållplatser. Läs mer på vasakronan/elbuss

El-busslinjen trafikerar området enligt nedan.

Tider:
– måndagar till torsdagar: 07:00-09:00 och 15:00-18:00
– fredagar 07:00-09:00 och 14:00-17:00

Stationer:
– Gustav III:s Boulevard 64 (På- och avstigningsplats framför JM AB)
– Kolonnvägen (pendeluppgången mot MoS, nedanför trapporna och fickan efter rondellen)

Turtäthet:
Avgång cirka var 10:e minut. Bussen kan följas i realtid på vasakronan/elbuss.

Bilpool med Volvo On Demand
Vid Rosenborgsgatan 10-12 hittar du tillgängliga bilar från Volvo On Demand – en bildelningstjäns för privat- och företagskunder. Volvo On Demand erbjuder ett smidigt och hållbart sätt att köra bil i tjänsten, utan långa kontrakt och dolda avgifter. Du bokar enkelt en bil direkt i deras app och kör från en timme till så länge du behöver. Och behöver du hjälp finns support på plats dygnet runt. Läs mer på www.volvocars.com/se/on-demand

Parkering & laddplatser

Varmgarage finns för våra hyresgäster på plan 1 & 2, med nedfart från Rosenborgsgatan 8-10. Besöksparkering finns utomhus vid garagenedfarten. I varmgarage finns parkeringsplatser utrustade med laddstolpar för laddning av elfordon. Laddstolparna erbjuder laddeffekt på ca 3 kW och har Typ 2 uttag. Ett särskilt parkeringstillstånd utfärdas för dessa platser.

Hyresgäster
Apcoa Parking administrerar förhyrda platser i vår parkeringsanläggning i Frösunda.
För dig som hyresgäst innebär det att:

  • Du kontaktar Apcoa vid frågor kring förhyrda platser.
  • Du tecknar parkeringsavtal direkt med Apcoa genom kontakt med vasakronan@apcoa.se. Vasakronan kvarstår som hyresvärd.
  • Apcoa sköter hyresaviseringar, p-tillstånd, eventuella kölistor m.m.

Apcoas kundtjänst Du som är hyresgäst i huset är alltid välkommen att kontakta Apcoas kundtjänst och uthyrning;
www.apcoa.se 
Telefon: 08-556 306 70
E-post: vasakronan@apcoa.se

Dina kontaktpersoner

Nina Dragicevic
Affärsansvarig kontor

073-070 98 30

Skicka e-post
Jisreel Rodriguez
Bitr. affärsansvarig

076-375 90 35 · 08-566 205 36

Skicka e-post
Joakim Viklund
Teknikansvarig

08-566 206 45

Skicka e-post