Stockholm, Solna

Rosenborg 3


  • Adresser: Rosenborgsgatan 10-12
  • Byggt/ombyggt: 2014/
  • Miljöcertifiering: LEED Platinum (2016)
  • Kontor: 7 055 m2
  • Övrigt: 201 m2
För hyresgäster

Fastighetens historia

I Frösunda delar bostadshus och kontorsbyggnader på utrymmet mellan järnväg och motorväg. De kommersiella fastigheter som har byggts längs med E4:an bildar ett  bullerskydd mot de bakomliggande bostadshusen. Området har byggts ut från slutet av 1990-talet.

Frösundas totala kontorsyta är omkring 150 000 m². När området står färdigt kommer drygt 10 000 människor att bo och arbeta i Frösunda. Några byggnader från den militära tiden har bevarats. Det gamla kanslihuset hyser numera fredsforskningsinstitutet SIPRI, en logementsbyggnad används som förskola och den militära utbildningsbyggnaden används numera efter en tillbyggnad som skola. I administrativt avseende hör Frösunda till området ”Järva”, enligt Solna kommuns indelning.

Många stora företag har etablerat sig i Frösunda. Bland de företag som har sina svenska eller nordiska huvudkontor i Frösunda kan nämnas JM, Cramo, Unit4, Gartner, Eli Lilly och Dun & Bradstreet. Alla företagen har sina kontor på Gustav III:s Boulevard och Rosenborgsgatan mot E4:an vilket, förutom bullerskydd för de boende, även ger företagen utmärkta skyltlägen.

Boulevarden kantas av hus med kaféer, restaurangen, affärer och servicebutiker. Två gångtunnlar under E4:an samt en bro över motorvägen förbinder Frösunda med Nationalparken – Hagaparken och Brunnsviken.

Om fastigheten

Byggnaden är ett av Stockholms mest miljösmarta hus som byggts för att motsvara ”LEED Platina”, en av dagens mest krävande miljöcertifieringar. För att nå ”LEED Platina” krävs bland annat mycket energieffektiva lösningar. Rosenborg har en akviferlösning som innebär att fastigheten får egenproducerad värme och kyla.

Huset har närvarostyrd ventilation och efter kontorstid dimmas belysningen ner automatiskt. Tack vara husets många hållbara lösningar är byggnadens totala energiförbrukning ca 40% lägre än i jämförbara hus.

Service i närområdet

I närområdet finns flera restauranger, caféer, närbutiker och en livsmedelsbutik. Mall of Scandinavia samt Friends Arena på promenadavstånd med all tänkbar service och ett mycket stort utbud av restauranger och shopping.

På parkeringen vid Rosenborgsgatan 12 erbjuds bilpool genom  Volvo On Demand för privatpersoner och företag.

Kommunikationer

Bil
Direkt närhet till både E4:an såväl som E18. Det är cirka 5 km till innerstaden och tar ungefär 8-10 minuter med bil under normaltrafik. Till Arlanda tar resan cirka 30 minuter.

Kollektivt
Den som inte reser med bil tar pendeltåget till Solna Station alternativt Ulriksdal. Ca 300 bort finns ett flertal busslinjer som trafikerar norrort, Solna Centrum (T-bana) och till innerstaden. Tvärbanan ansluter vid Solna Station. Om några år kommer även T-bana anslutas vid Solna Station. Mer info finns på SL.

Elbuss
Vasakronans hyresgäster i Frösunda erbjuds en gratis pendlingsbuss till och från Solna Station. Bussen går helt och hållet på el och blir ett miljövänligt sätt att ta sig till och från jobbet. Syftet är att underlätta resvägen för våra hyresgäster och bussen är bara en av många tjänster som Vasakronan kan erbjuda. El-bussen går inte på tidtabell, utan kör i skytteltrafik mellan sina två hållplatser. Läs mer på vasakronan/elbuss

El-busslinjen trafikerar området enligt nedan.

Tider:
– måndagar till torsdagar: 07:00-09:00 och 15:00-18:00
– fredagar 07:00-09:00 och 14:00-17:00

Stationer:
– Gustav III:s Boulevard 64 (På- och avstigningsplats framför JM AB)
– Kolonnvägen (pendeluppgången mot MoS, nedanför trapporna och fickan efter rondellen)

Turtäthet:
Avgång cirka var 10:e minut. Bussen kan följas i realtid på vasakronan/elbuss.

Bilpool genom Volvo On Demand
Vid Rosenborgsgatan 10-12 erbjuder Volvo Car Mobilitys sin tjänst Volvo On Demand – en bildelningstjänst för privatpersoner och företag. Det är ett smidigt och hållbart sätt att köra bil i tjänsten då de tillhandahåller hållbara och flexibla mobilitetslösningar i våra städer. Med Volvo On Demand bokar du enkelt en bil från någon av deras stationer i Stockholm och Uppsala. Läs mer på Volvo On Demand

Parkering & laddplatser

Varmgarage finns för våra hyresgäster på plan 1 & 2, med nedfart från Rosenborgsgatan 8-10. Besöksparkering finns utomhus vid garagenedfarten. I varmgarage finns parkeringsplatser utrustade med laddstolpar för laddning av elfordon. Laddstolparna erbjuder laddeffekt på ca 3 kW och har Typ 2 uttag. Ett särskilt parkeringstillstånd utfärdas för dessa platser.

Vasakronan har gett Parkman uppdraget att förvalta våra garage och parkeringar på denna fastighet. För dig som hyresgäst innebär det att:

  • du kontaktar Parkman vid frågor kring förhyrda platser.
  • du tecknar parkeringsavtal direkt med Parkman. Vasakronan kvarstår som hyresvärd.
  • Parkman sköter hyresaviseringar, p-tillstånd, eventuella kölistor m.m.

Vid allmänna frågor, kontakta Parkman kundtjänst på 08-734 90 00 (knappval 1) eller info@parkman.nu 
Öppet alla dagar 08:00-20:00, lunchstängt 12:00-13:00

Vid uthyrningsfrågor, kontakta Parkman uthyrning på 08-734 90 00 (knappval 2) eller uthyrning@parkman.nu 
Öppet måndag-fredag 08:30-16:00

Dina kontaktpersoner

Lars Oskarsson
Affärsansvarig kontor

076-118 27 65

Skicka e-post
Ida Drotz
Bitr. affärsansvarig

076-133 60 46 · 08-566 206 88

Skicka e-post
Bengt N Jansson
Teknikansvarig

08-782 04 36

Skicka e-post