Malmö, Västra Hamnen

Relingen 1


  • Adresser: Propellergatan 1 / Västra Varvsgatan 10
  • Byggt/ombyggt: 2000/
  • Miljöcertifiering: LEED Guld (2022)
  • Kontor: 5 117 m2
  • Arkitekt: Lars Asklund
För hyresgäster

Fastighetens historia

Fastigheten är en av de första nybyggda kontorshusen i Västra Hamnen när inriktningen ändrades från industri och verkstad till bostäder och kontor. Arkitekt Lars Asklund inspirerades av de yttersta Ribersborgshusen, samt av Kockums gamla industribyggnader.

Västra Hamnen är ett landområde som har skapats av människan. Området, som från början är havsbotten, har fyllts ut i etapper sedan 1700-talet. Utfyllningarna har gjorts för att breda plats åt hamn- och industriverksamheter, främst Kockums framväxande varvsverksamhet. Den senaste utfyllnaden gjordes så sent som 1987 efter det att Kockums civila varvsproduktion lagts ner. Den stora hamnbassängen i områdets norra del gjordes då om till parkeringsplats för den bilfabrik som en kort tid fanns på området.

1997 togs beslut om att den Europeiska bomässan Bo01 skulle förläggas till området. Temat för mässan skulle vara ekologisk och mänsklig hållbarhet och det första huset började byggas 2000.

Om fastigheten

Mitt i blickfånget har vi kvarteret Relingen 1, som välkomnar besökare, boende och företagare till Västra Hamnen. Fastigheten är en modern byggnad med ljus och öppen entré, mycket glaspartier och härliga takterrasser med utsikt över Västra Hamnen, Ribersborg och Öresund.
Fastigheten har en öppen och modern planlösning väl anpassad för hur ett modernt företag arbetar.
Arkitekt; Lars Asklund

Service i närområdet

I Västra hamnen finns restauranger, caféer, livsmedelsaffärer, närbutiker och Kockums fritidsanläggning. För mer information om fritidsanläggningen se Kockum Fritids hemsida.

Kommunikationer

Stadsbussar går regelbundet till och från närområdet. Gångavstånd till centrum är ca 30 minuter och Centralstationen når du på 20 minuter. Information om buss- och tågtider finner du på Skånetrafikens hemsida.

I nära anslutning till fastigheten finns hyrcyklar via Malmö by bike. På Malmö by bikes hemsida finns karta med tillgängliga stationer och cyklar i realtid. 

Parkering & laddplatser

Parkering finns på baksidan av huset och administreras från 2022-07-01 av Apcoa Parkering Sverige AB. 

Parkeringsplatsen har rörliga platser och digital parkering. 

Kunder med rörliga parkeringsplatser måste registrera sina bilar i Apcoas serviceportal för att inte riskera att få en kontrollavgift. Varje hyrd plats ger möjlighet till max 5 registrerade bilar men endast en bil kan parkeras åt gången

Om du redan hyr plats i garaget och vill utöka antalet platser eller byta plats, vänligen maila vasakronan@apcoa.se.

Om du vill rapportera en felparkerad bil i något av våra garage, ring 08-55630670 (tonval 3)
Nya kunder kontaktar Apcoa på vasakronan@apcoa.se, på 08-55630670 (tonval 1) eller via chatt på www.apcoa.se. Mer information finns även tillgänglig på deras hemsida.

Dina kontaktpersoner

Katarina Lindeberg
Affärsansvarig kontor

070-230 33 68 · 040-691 71 37

Skicka e-post
Jonathan Wurmböck
Teknikansvarig

040-691 71 30

Skicka e-post