Göteborg, Centrum
Mätaren
 • Adresser:
  S:t Eriksgatan 3 / Nedre Kvarnbergsgatan 3
 • Byggt/ombyggt:
  1787/2005
 • Miljöcertifiering:
  LEED Guld (2016)
 • Kontor:
  1 742 m2
 • Butik:
  247 m2
 • Övrigt:
  335 m2
 • Arkitekt:
  Okänd

Om fastigheten

Välkommen till en fastighet med anor från 1700-talet som är en fin utsikt över Göteborgsoperan. I detta charmiga område kring Kronhusbodarna sitter du i en del av centrala Göteborg och med närhet till restauranger, shopping och caféer. Med dess läge har du även goda möjligheter till kommunikationer och att skapa och underhålla affärsrelationer.

Service i närområdet

Fastigheten är belägen i direkt närhet till bland annat Göta Älv, Gustav Adolfs torg, Kronhusbodarna och Brunnsparken. Gångavstånd till framförallt köpcentret Nordstan, men även Kompassen och Arkaden ligger några minuter bort, där all tänkbar service finns tillgänglig.

Kommunikationer

 Fastigheten är centralt belägen med cirka 5-10 minuters gångväg till Brunnsparken och Centralstationen där i stort sett alla bussar, spårvagnar och tåg ansluter.
Älvssnabben lägger till vid Lilla Bommen, cirka 200 meters gångavstånd. Med Älvsnabben tar du dig snabbt över till Norra Älvstranden och hållplatser längst älven.

Mer info, tidtabeller m.m. finner du på Västtrafik.

På cykel tar du dig också smidigt runt i centrala Göteborg. I närområdet kring fastigheten finns flera Styr & ställ-stationer med cyklar att hyra.

Parkering

I fastigheten finns 12 st garageplatser att hyra.

För att komma in i garaget krävs särskild kod som tillhandahålles av husansvarig, se kontaktpersoner.

Det går även att hyra garageplatser i Nordstan eller APCOA’s parkeringshus Kungsgaraget och P-hus City.

Parkeringshuset i Nordstan

Kungsgaraget på Ekelundsgatan 5-7

P-hus City på Östra Larmgatan 3-7

Besöksparkering finns i dessa P-hus samt i begränsad omfattning på kringliggande gator.

Fastighetens historia

Fastigheten består av tre delar som alla har gula tegelfasader. Byggnaden mot Sankt Eriksgatan uppfördes cirka 1870 med kontor och lager i bottenvåningen och bostad i övre våningen. Gården var då kringbyggd med äldre uthus och magasinsbyggnader från sekelskiftet 1800.

År 1897 byggdes ett nytt magasin mot Nedre Kvarnbergsgatan. Det var ursprungligen försett med små takkupor och inkörsport mitt på. De gamla magasinet mot Mätaregatan ersattes 1930 med den nuvarande byggnaden avsedd som lager och kontor.

På 1930-talet övertogs fastigheten av AB Kvarnberget, kontoriserades helt och kom under följande årtionden att hysa en rad livsmedelsfirmor. Vid denna tid togs garageportar upp mot Nedre Kvarnbergsgatan.

Tegelfasaden mot Sankt Eriksgatan är välbevarad med mönstermurning, speciella formtegel och detaljer i natursten och puts. Lägg märke till stjärnornamenten och hur fasaden mot Nedra Kvarnbergsgatan är utsmyckad med enkel murad dekor. Trapphuset mot Sankt Eriksgatan har i huvudsak kvar sin ursprungliga form men här finns också detaljer från andra epoker, bland annat en stenplatta från 1897.

Dina kontaktpersoner