Göteborg, Västra Nordstan

Mätaren


  • Adresser: S:t Eriksgatan 3 / Mätaregatan 2 / Nedre Kvarnbergsgatan 3
  • Byggt/ombyggt: 1787/2005
  • Miljöcertifiering: LEED Guld (2022)
  • Kontor: 1 742 m2
  • Butik: 247 m2
  • Övrigt: 335 m2
  • Arkitekt: Okänd
För hyresgäster

Fastighetens historia

Fastigheten består av tre delar som alla har gula tegelfasader. Byggnaden mot Sankt Eriksgatan uppfördes cirka 1870 med kontor och lager i bottenvåningen och bostad i övre våningen. Gården var då kringbyggd med äldre uthus och magasinsbyggnader från sekelskiftet 1800.

År 1897 byggdes ett nytt magasin mot Nedre Kvarnbergsgatan. Det var ursprungligen försett med små takkupor och inkörsport mitt på. De gamla magasinet mot Mätaregatan ersattes 1930 med den nuvarande byggnaden avsedd som lager och kontor.

På 1930-talet övertogs fastigheten av AB Kvarnberget, kontoriserades helt och kom under följande årtionden att hysa en rad livsmedelsfirmor. Vid denna tid togs garageportar upp mot Nedre Kvarnbergsgatan.

Tegelfasaden mot Sankt Eriksgatan är välbevarad med mönstermurning, speciella formtegel och detaljer i natursten och puts. Lägg märke till stjärnornamenten och hur fasaden mot Nedra Kvarnbergsgatan är utsmyckad med enkel murad dekor. Trapphuset mot Sankt Eriksgatan har i huvudsak kvar sin ursprungliga form men här finns också detaljer från andra epoker, bland annat en stenplatta från 1897.

Om fastigheten

Välkommen till en fastighet med anor från 1700-talet med fin utsikt över Göteborgsoperan. I detta charmiga område kring Kronhusbodarna sitter du i en av de mest centrala delarna av Göteborg och med närhet till restauranger, shopping och caféer. Läget har goda kommunikationer och det finns god möjlighet att skapa och underhålla affärsrelationer.

Service i närområdet

Fastigheten är belägen i direkt närhet till bland annat Göta Älv, Gustav Adolfs torg, Kronhusbodarna och Brunnsparken. Gångavstånd till framförallt köpcentret Nordstan, men även Kompassen och Arkaden ligger några minuter bort, där all tänkbar service finns tillgänglig.

Kommunikationer

Från huset är det bara några minuters promenad till Brunnsparken och Centralstationen som är Göteborgs knutpunkter för i princip all kollektivtrafik i stan. ett par minuter i motsatt väderstreck ligger kollektivtrafikknutpunkten Stenpiren där båtar går till Lindholmen/Eriksberg, flertalet bussar och spårvagnar stannar här också. Mer info, tidtabeller m m finner du på Västtrafik.

På cykel tar du dig också smidigt runt i centrala Göteborg. I närområdet kring fastigheten finns flera Styr & ställ-stationer med cyklar att hyra.

Parkering & laddplatser

I husets garage finns platser för dig som hyresgäst att hyra, hör av dig till förvaltningsassistenten för mer information.

Det går även att hyra garageplatser i Nordstan eller APCOA’s parkeringshus Kungsgaraget och P-hus City.

Besöksparkering finns i dessa P-hus samt i begränsad omfattning på kringliggande gator.

Dina kontaktpersoner

Jessica Ingelsbo Albaeus
Affärsansvarig kontor

070-968 16 11 · 031-743 42 48

Skicka e-post
Kerstin Hogland
Förvaltningsassistent

076-789 56 13 · 031-743 42 45

Skicka e-post
Kristian Ragnemar
Teknikansvarig

031-743 42 88

Skicka e-post