Uppsala, Centrala Uppsala

Magasin X


  • Adresser: Sidenvävargatan 17 / Fjalars gränd 8
  • Byggt/ombyggt: 2020/
  • Miljöcertifiering: LEED Platina (certifiering pågår)
  • Kontor: 11 060 m2
  • Butik: 301 m2
  • Övrigt: 90 m2
  • Arkitekt: White Arkitekter
För hyresgäster

Om fastigheten

JOBBA NATURNÄRA I CENTRALA UPPSALA
Det är ett spännande hus som växt fram i centrala Uppsala. Förutom att det är Sveriges första kontorshus byggt i trästomme, erbjuds arbetsplatser utöver det vanliga. Här mår du bra, jobbar i en flexibel miljö och har det allra mesta precis runt knuten.

En kreativ miljö
Själva huset är nytt men själen finns i de magasin som en gång stod på platsen. På samma sätt som dåtidens magasin var en plats för sin tids produkter så är nutidens magasin en plats för vår tids främsta produkter – livskraftiga idéer och engagerade medarbetare.

Viktig roll i Uppsala
Det nya trähuset är ett starkt bidrag till Uppsalas vision om att skapa långsiktigt hållbara lokallösningar. Uppsala län rankas som en av Europas mest innovativa regioner med en stark tillväxt på 2 500 nystartade företag varje år.

Service i närområdet

Fastigheten ligger ett stenkast från Uppsala Centralstation/Resecentrum och med några minuters promenad till Gågatan med alla dess butiker, restauranger och caféer. All tänkbar service och kommunikation finns helt enkelt inom räckhåll. 

Kommunikationer

Med ett par minuters promenad till Uppsala Centralstation/Resecentrum kan kontoret knappast ligga mer centralt och det är enkelt att transportera sig till och från kontoret med såväl cykel som bil eller kommunalt.

Tåg

Uppsala Centralstation och Resecentrum är ett kommunikationsnav för buss- och tågtrafik. Avståndet till Stockholms Central är tidsmässigt ca. 35 minuter från Uppsala och hit kör såväl SJ som SLs pendeltåg flera gånger i timmen. Pendeltåget stannar även på Arlanda. Upptåget, som trafikerar Gävle-Uppsala, har många dagliga avgångar.
Länk till SJs webbplats
Länk till SLs webbplats

Buss
Busstationen Uppsala Centralstation/Resecentrum ligger bara några minuters promenad bort. Från Centralstationen och Resecentrum går förutom flertalet stadsbussar även regionala bussar mot såväl Enköping eller Västerås som Norrtälje och Östhammar.
För tidtabeller och mer info se ULs hemsida: 
Länk till Uppsala Buss (UL) webbplats 

Parkering & laddplatser

Parkering
I garaget finns parkeringsmöjligheter för de som arbetar i huset. Infart från Fjalars gränd 8. För inpassering gäller tagg eller Accessy. Fri höjd för fordon i garaget är 2,2 meter.

Biljett kan lösas med parkeringsapp.

APCOA Parking ansvarar för uthyrningen av parkeringsplatser, så för att hyra en p-plats kontakta APCOAS kundtjänst på telefonnummer 08-556 306 70 eller mail uthyrning@apcoa.se.

Dina kontaktpersoner

Gustav Holst
Affärsansvarig kontor

070-312 51 66 · 018-489 20 90

Skicka e-post
Sara Hollsten
Bitr. affärsansvarig

073-091 68 30 · +4618-489 20 47

Skicka e-post