Malmö, Centrum

Triangeln


  • Adresser: Södra Förstadsgatan 49-51 / Friisgatan 2 / S:t Johannesgatan 1 / S:t Johannesgatan 1 A / Triangeln / S:t Johannesgatan 1 D
  • Byggt/ombyggt: 1958/1989/2007/2013
  • Miljöcertifiering: LEED Silver (2015)
  • Kontor: 2 602 m2
  • Butik: 11 353 m2
  • Bostäder: 4 990 m2
  • Övrigt: 483 m2

Fastighetens historia

Det köpcentrum som finns idag i byggnaden byggdes under slutet av 1950-talet. När man gjorde en grundlig ombyggnad valde man att behålla vissa delar för att det skulle smälta samman med det nybygge som samtidigt gjordes i grannfastigheten, dåvarande Hotel Sheraton och Triangelns Köpcentrum.

I den gamla delen fanns tidigare en biograf. Den invigdes 1908 under namnet Alhambra. Det var då danssalongen Apollo som fick ge vika. Biografen bytte efter en publikomröstning namn till ”Triangeln” och därefter, i samband med ombyggnad och ägarbyte, till Kaninen efter kvartersnamnet. Namnet åskådliggjordes av, förutom neonskylten, en vit kanin ovanför ingången med ögon som kändes levande. 1958 bytte biografen  namn till ”Aveny” som den hette till 1973 då den upphörde. Ingången till Aveny låg på samma plats som vi idag går in till köpcentrumet Triangeln från Södra Förstadsgatan. Bredvid biografen fanns Anderssons matvaruaffär, en broderiaffär och en bar.

Om fastigheten

Fastigheten är en del av citycentrat Triangeln med c:a 140 butiker, restauranger och cafeér. Det finns även kontor och bostäder i fastigheten.
Besök gärna Triangelns hemsida på www.triangeln.com

Service i närområdet

Triangeln och området runt om Triangeln har ett stort utbud av restauranger, caféer, butiker och annan service.

Kommunikationer

Promenadavstånd till strategiska platser i Malmö:
Gustav Adolfs Torg – 10 minuter
Stortorget – 12 minuter
Centralstationen – 20 minuter
Södervärn – 10 minuter
Citytunneln station Triangeln – 0 minuter

Information om buss- och tågtider finner du på Skånetrafikens hemsida.

Parkering & laddplatser

Det finns totalt 900 garageplatser i Triangelns garage för korttidshyrning. Nedfarterna till garaget är från Pildammsvägen, exakt adress är S:t Johannesgatan 2C och vid Friisgatan 2.

För mer information om priser och månadsabonnemang för parkering i garaget se Parkering Malmö.

Dina kontaktpersoner