Malmö, Centrum

Delfinen 12


  • Adresser: Södra Förstadsgatan 2 / Drottninggatan 38
  • Byggt/ombyggt: 1908/1995/2007
  • Miljöcertifiering: LEED Guld (2016)
  • Kontor: 3 117 m2
  • Butik: 689 m2
  • Bostäder: 1 311 m2
  • Övrigt: 263 m2
  • Arkitekt: August Stoltz

Fastighetens historia

Fastigheten
Huset i tegel och sandsten byggdes 1908 på uppdrag av Skånska Handelsbanken. Vid bankens sammanslagning med Skandinaviska banken blev detta hus deras första avdelningskontor i Malmö. Vasakronan köpte fastigheten av SEB i slutet av 1990-talet. Byggnaden ritades av arkitekt August Stoltz.

Södra Förstadsgatan
Södra Förstadsgatan var från början en ren landsväg som trampades upp av bönderna när de gick in till stan med varor eller ville ner till havet för att fiska. Mot slutet av 1800-talet började landsvägen få stadskaraktär och förvandlas till en affärsgata. 1887 inleddes trafik med hästspårvagnar, trettio år senare elektrifierades dessa. Gatan är smal och trafiksituationen blev efter hand kaotisk. 1936 ersattes spårvagnarna med bussar. 1989 stängdes trafiken av helt och sträckan mellan Triangeln och Davidshallsbron blev gågata.

Om fastigheten

Vacker hörnfastighet från sekelskiftet som exponeras väl mot Drottninggatan och Södertull. I fastigheten finns kontor, butiker och bostäder. Lokalerna präglas av stora fönster, generös takhöjd och lite udda stil på sina ställen.

Service i närområdet

I området finns ett stort utbud av restauranger, butiker och annan service. Förutom det breda utbudet i närområdet är fastigheten dessutom belägen nära gallerian Triangeln som har allt och lite till.

Kommunikationer

Fastigheten ligger strax intill Centralstationen där du har nära till alla kommunala kommunikationer.

Promenadavstånd till strategiska platser i Malmö:
Triangeln – 5 minuter
Gustav Adolfs Torg – 2 minuter
Stortorget – 10 minuter
Centralstationen – 15 minuter

Information om buss- och tågtider finner du på Skånetrafikens hemsida.  

Parkering & laddplatser

Bilplatser finns att hyra på baksidan av fastigheten med infart från Stenhuggaregatan. Platserna disponeras av våra hyresgäster. För mer information om parkeringsplatser kontakta Vasakronan.

Det finns även möjlighet att hyra parkeringsplatser i parkeringshus såsom P-huset Anna. Detta parkeringshus förvaltas av Parkering Malmö.

Dina kontaktpersoner