Stockholm, Solna

Solna Access


 • Adresser: Sundbybergsvägen 1-3 / Solna Access
 • Byggt/ombyggt: 1979/2003
 • Miljöcertifiering: LEED Guld (2019)
 • Kontor: 24 607 m2
 • Övrigt: 3 639 m2
 • Arkitekt: Kjessler & Mannerstråle

Fastighetens historia

Huset uppfördes under 1979 som huvudkontor för kontorsvarukoncernen Esselte – vilket i dag är mest känt för deras försäljning av kontorspärmar. Sedan uppförandet har Esselte successivt lämnat fastigheten vilket inneburit att fastigheten har kontinuerligt moderniserats och byggts ut i omgångar. I dag är fastigheten ett multi-tentat hus med en stor och bred variation av hyresgäster och verksamheter. Huset har bytt namn och kommit att kallas Solna Access, och karaktäriserar sig nu som en fullservicefastighet med, bl.a., gym, konferens, reception, restaurang, omklädningsrum och dusch, och cykelrum.

Om fastigheten

Väl synlig från genomfartleden mellan Stockholms city och Solna Centrum ligger kontorsfastigheten Solna Access. Skyltläget mot Solnavägen är utmärkt. I fastigheten finns service i form av bl.a. gemensam reception, konferenslokaler, restaurang och motionsanläggning.

Service i närområdet

Solna centrum erbjuder ett brett utbud med totalt 120 butiker, caféer och restauranger. Allt du behöver i vardagen och till dina dagliga ärenden. Ett flertal serviceinrättningar som kemtvätt, tandläkare och sjukvård och bibliotek finns. Här i centrumet hittar du även ett Systembolag och de två välsorterade matbutikerna, ICA Kvantum och Hemköp, och i direkt anslutning finns hotellet Park Inn.

Kommunikationer

Solna Access ligger i anslutning till såväl E4 som E20. Dess läge innebär utmärkta pendlingsmöjligheter med bil till bl.a. innerstaden på ungefär 8-10 minuter under normaltrafik, och till Arlanda på cirka 30 minuter. Utöver det har fastigheten parkeringsmöjligheter för de anställda på dess stora utomhusparking till förmånliga priser.

Fastigheten har även ett brett utbud av kollektivtrafik på grund av dess närhet till knytpunkten Solna Centrum. Detta innebär, busslinjer till bl.a. City, blåa tunnelbanan, tvärbanan, och pendeltåg! Mer info finns tillgängligt på www.sl.se.

 • Buss: Linje 67, 506, 507 samt 508.
 • Tunnelbana: Blå linje trafikeras Kungsträdgården till Akalla, närmaste tunnelbana ligger vid Solna centrum.
 • Tvärbana: Linje 22, trafikeras Solna station-Sickla
 • Pendeltåg: Linje 40 och 42. Närmsta pendeltågsstation är Solna station.

Parkering & laddplatser

Parkeringsmöjligheter finns för våra hyresgäster i garaget eller på utomhusparkeringen. Garaget har infart på Sundbybergsvägen 1G, och access sker med tilldelade passagebrickor. Besöksparkering finns vid husets framsida. Garageplatser med laddmöjlighet går även att hyra för de som kör el-/hybridbil till jobbet.

Vasakronan har gett Estate Parkering uppdraget att förvalta våra garage och parkeringar på denna fastighet. För dig som hyresgäst innebär det att:

 • du kontaktar Estate Parkering vid frågor kring förhyrda platser.
 • du tecknar parkeringsavtal direkt med Estate Parkering. Vasakronan kvarstår som hyresvärd.
 • Estate Parkering sköter hyresaviseringar, p-tillstånd, eventuella kölistor m.m.

Vid uthyrning, eller behov av ytterligare information, kontakta Estate på 08-588 018 00 eller info.parkering@estate.se.

Dina kontaktpersoner