Stureplansgruppen satsar i Sergelstan

Restaurang med takterrass på våning 16 och ett konferens- och eventcenter på entréplan. Stureplansgruppen etablerar sig i Sergelhuset. Vice vd Per Gunne ser fram emot satsningen som blir en del av att skapa nya området Sergelstan. 

Per Gunne
Per Gunne, Stureplansgruppen.

Varför har ni valt att etablera er i Sergelhuset?
– Området på och omkring Sergels torg är spännande. Här finns ytor som varit förbisedda under många år och som förtjänar något mycket bättre. Det finns inte många platser med sådan potential som den här. Just nu är Sergelhuset en byggnadsplats men det är fascinerande att se hur snabbt arbetet går framåt.

Hur ser du på utvecklingen av Sergelstan?
– Det blir en väldigt bra mix av restauranger, hotell, retail och offentliga platser som till exempel soltrappan. Alltså den nya trappa som byggs från Malmskillnadsgatan ned mot Sergels torg. Den kommer att skapa en helt ny access och knyta samman olika kvarter. Det blir som en helt ny stadsdel. Jag tror att människor som tidigare inte funderat så mycket på det här området kommer att inse vilken bortglömd pärla detta är.

Hur kommer restaurangen att bli?
– Helt fantastisk. Restaurang och terrass är på nära 1 100 kvadratmeter och utsikten över Stockholm blir otrolig. Just pågar det slutgiltiga arbetet med restaurangens gestaltning och kulinariska profil.

– I Stockholm öppnade vi fjol restaurangen L’Avventura och Bank Hotel, båda har fått ett väldigt fint mottagande. Det vi nu gör i Sergelhuset håller samma höga klass. Vår ambition är att skapa en modern klassiker för stockholmare och alla andra. Vi är väldigt nöjda med att vara en del av detta och ser fram emot öppningen som är planerad till senare delen av 2020.

Berätta om event- och konferensdelen!
– Det omfattar 2 500 kvadratmeter och här blir det plats för bland annat för galor, mässor, premiärer och större privata evenemang. Den största lokalen ligger i det som tidigare var SEB:s bankvalv och där har miljön bevarats. Rent arkitektoniskt kommer man känna historiens vingslag. Lokalen tar 700 personer och har en takhöjd på fem meter. Det geografiska läget är också perfekt, mitt i city, tillgängligt och nära till alla kommunikationer.

Visionsbild terrass Stureplansgruppen
Visionsbild för Stureplansgruppens takterrass på 16e våningen.

OM STUREPLANSGRUPPEN

Stureplansgruppen är Sveriges ledande nöjeskoncern med 800 anställda och en årlig omsättning på 1,3 miljarder kronor. Gruppen driver hotell, evenemang- och restaurangverksamhet i Stockholm, Göteborg, Visby och Åre. I Stockholm bland annat Berns och Sturecompagniet.  Läs mer här om Stureplansgruppen.

Det händer mer i Sergelstan. Läs om vad som händer på Stockholms första gågata som är under förvandling.