Scandic laddar för ett nytt spektakulärt hotell i Göteborg

Vasakronan har träffat Kristian Andreasson, distriktsdirektör och ansvarig för Scandic hotellen i västra Sverige, som berättar om kommande öppningen Scandic River City i Platinan, Göteborg.

Varför har ni valt Platinan för er nya hotellsatsning i Göteborg?

– Scandic Hotels är Nordens största hotelloperatör, med över 280 hotell, och är stolta över att öppna i den spektakulära fastighet som Vasakronan uppför. Läget skulle jag säga är en av huvudanledningarna – detta är en starkt växande stadsdel mitt i hjärtat av Göteborg.
– Med detta hotell adderar vi ett attraktivt mötes- och eventhotell mitt i en expansiv stadsdel av Göteborg och det är med stor förväntan vi på Scandic är med och skapar framtidens mötesplats för såväl besökare som Göteborgare.

Vad kommer ni att erbjuda gästerna på just detta hotell?

– Hotellet kommer att erbjuda 451 gästrum, restauranger, café och en takbar tillgänglig för allmänheten och inte bara boende på hotellet. Vi kommer även att erbjuda en stor och flexibel mötesarena, med 15 möteslokaler inklusive en stor multifunktionell mötes- och eventyta med dubbel takhöjd på nästan 1000 kvadratmeter. Att hotellet blir en naturlig mötesplats ses som en självklarhet, här är öppet dygnet runt.

Kristian Andreasson, distriktsdirektör och ansvarig för Scandic hotellen i västra Sverige

Hur ser samarbetet med Vasakronan ut?

– Vi, liksom Vasakronan, är branschledande när det kommer till att integrera hållbarhet inom våra verksamhetsområden. Vårt prisbelönta koncept inom tillgänglighet säkerställer att Scandic är till för alla. Detta kommer självklart även vara en viktig del av hotellet där vi ser en tydlig miljöprofil och där grönska kommer att prägla hotellet. Här har vi stor nytta av en så innovativ fastighetsägare som Vasakronan, med bred kompetens inom hållbar fastighetsutveckling och ett hjärta som, liksom vårt, klappar för en levande stadsmiljö med liv och rörelse dygnet runt och där alla är välkomna.

När slår ni upp dörrarna till nya hotellet?

– Grand opening planeras till början av 2022, så vi är inne i en väldigt intensiv fas i projektet just nu.