Succé för morgonöppet i Triangeln

Ta en fika på väg till jobbet och vänta på tåget inne i värmen. Det är sedan ett halvår möjligt i Triangeln. Vi har fått många positiva reaktioner på de nya, tidiga öppettiderna. Både från kunder och hyresgäster. Den ökade genomströmningen av människor har klart påverkat handeln. Det säger Robert Felczak, centrumchef för Triangeln.

Försäljningen ökar

De kaféerna som öppnar tidigt har ökat sin försäljning med cirka 5–10 procent. Även Clas Ohlson, som nu öppnar klockan nio istället för tio, har ökat omsättningen. Handeln kommer också igång tidigare eftersom många besökare redan finns på plats.

Målet var ett genomsnitt på 1 000 besökare mellan sju och tio, vilket uppnåddes redan i november. Det har sedan dess överträffats och ligger nu på cirka 1 300.

– De ändrade öppettiderna ser jag som en av anledningarna till förra årets goda resultat. Antalet besökare ökade med sju procent jämfört med 2017, från knappt 6,2 till drygt 6,6 miljoner, säger Robert Felczak.

Robert Felczak, centrumchef på Triangeln i Malmö

Nöjda pendlare

Triangeln ligger precis intill Triangelns station med tågförbindelser och bussar. Många pendlare uppskattar att de tidiga morgnar kan passera genom gallerian.

– Många väljer att slå sig ner i gallerian istället för att vänta på en kall perrong. Det finns WiFi, vi spelar lugn musik och det är varmt och skönt. Det har blivit som ett litet inomhustorg och folk verkar trivas.

Robert Felczak ser gärna att fler butiker och serviceinrättningar väljer att öppna tidigare. Från början av maj kommer Apotek Hjärtat att öppna klockan åtta på vardagar och ICA Nära Triangeln vid sju.

– Det blir bra för mixen eftersom vi inte haft någon livsmedelsaffär tidigare. Det finns ett Hemköp tvärsöver gatan, men jag tror att många kommer slinka in på ICA istället. Då kan man enkelt köpa det där man glömt, utan att behöva gå utomhus.

Om Triangeln

Triangeln har cirka 120 butiker, restauranger och kaféer. Här finns också gott om service som till exempel skomakare, biltvätt och kemtvätt.

Gallerian har öppet 07-20 på vardagar, och 10-18 på helger. Besök http://www.triangeln.com

Japanska Usupso en lekfull nykomling

Ett annan välkommet tillskott i Triangeln är Usupso. Det är kedjans första butik i Skandinavien. Usupso grundades i Tokyo 2013 och har sedan dess expanderat i snabb takt. Usupso säljer det senaste från Japan. Allt från kläder, kosmetika, och accessoarer till heminredning, husgeråd och teknik.

– Det känns spännande att få hit en ny aktör och ett nytt varumärke. Butiken är lekfull och som gjord för lustfylld shopping, säger Robert Felczak

 

 

Japanska Usupso i Triangeln, Malmö

Vasakronan har haft över 8 000 kvm nya etableringar under första kvartalet 2019.Läs fullständiga listan över våra nya hyresgäster här.