& Other Stories satsar i Göteborg

Där legendariska varuhuset Meeths en gång låg, har & Oher Stories öppnat sin första butik i Göteborg. Ambitionen är densamma nu som då – erbjuda noga utvalda kollektioner till modemedvetna kvinnor.  

& Other Stories Göteborg
& Other Stories Göteborg

Kreativ miljö med ”feeling” önskades

På Kungsgatan 37 låg en gång varuhuset Meeths, som sålde exklusiv damkonfektion och accessoarer. Nu är det & Other Stories som huserar på adressen.

– Vi visste att vi var efterlängtade i Göteborg. Men vi behövde rätt lokal för att kunna skapa den inspirerande miljö och kreativa feeling vi ville ha, säger Hedvig Kahlin, Visual Merchandiser på & Other Stories.

Precis som Meeths säljer & Other Stories mode, accessoarer och skönhetsprodukter för kvinnor.

– Vi började renovera 2018. Det finns så mycket historia i den här lokalen och det är jättespännande. Det känns väldigt fint att vi har kopplingen till Meeths. Vi har tagit tillvara och renoverat originaldetaljer, återskapat golvet och den stora trappan som leder till övervåningen.

– Att tänka hållbart ligger i tiden. Kanske är det ett generationsskifte. Många vill inte köpa nytt. De vill att kläder och prylar ska återbrukas istället för att slängas. Jag tror också att människor mår bra av att bidra med en medmänsklig och social insats, säger hon.

Hedvig Kahlin & Other Stories
Hedvig Kahlin & Other Stories

Bord och stolar bjuder in till lugn och ro

Den stora lokalen på 900 kvadratmeter i två våningar är ljus och luftig. Det är högt i tak. På bottenvåningen finns stolar och bord där man kan vila en stund. Det är samma plats där Meeths hade sin klassiska tesalong.

Många inredningsdetaljer är vintage som vitrinskåpen och kassadisken. Bakgrundsmusiken är lugn och på lagom hög nivå. Precis som tanken var med Meeths vill & Other Stories vara en plats där kunderna kan lämna stressen bakom sig och strosa omkring i lugn och ro.

– Vi lägger ned mycket arbete på att skapa visuella helhetsintryck. Vi blandar kläder, skor och accessoarer så att de tillsammans berättar en story som också understryks med texter och foton. Det här är ett väldigt roligt jobb, jag
kan vara hur kreativ som helst, säger Hedvig Kahlin.

För att behålla känslan av rymd och luft är det också viktigt att butiken inte känns överbelamrad.

– Därför hänger vi bara fram sju plagg av varje, just för att det ska kännas tillgängligt och
överblickbart för kunderna, säger Hedvig.