Klassiska Ahlströms konditori öppnar filial i Platinan

Nu står det klart att det blir ännu ett publikt tillskott i gatuplan i Platinan. Det är klassiska Ahlströms Konditori som öppnar ytterligare en verksamhet som kompletterar det redan befintliga konditoriet på Korsgatan. Vi har träffat ägarparet Luan och Cecilia Hani, eldsjälarna bakom etableringen.

Ahlströms – ett begrepp i Göteborg sedan 1901

Men först lite historia. Ahlströms är ett klassiskt konditori som funnits på Korsgatan i Göteborg i över 120 år. All produktion sker i huset och fokus ligger på hantverk, kvalité och service. Konditoriet grundandes 1901 av familjen Ahlström som drev verksamheten fram till 1985. Därefter ägdes det av familjen Stern och 2008 togs det över av nuvarande ägare, familjen Hani.
– Vår familj har varit verksamma inom branschen sedan början på 80-talet. Mamma har gått i pension medan pappa fortfarande är verksam och jobbar i bageriet. Vi är stolta över vår hantverkstradition och hoppas föra den vidare till kommande generationer, berättar Luan.

Historia möter framtid i Platinan

Lilla Bommen och Platinan kanske kan tyckas vara ett annorlunda val för en så pass traditionell verksamhet som Ahlströms konditori men det är just denna spännande krock som gör det intressant.

– Lilla Bommen är ju ett av Göteborgs äldsta områden, det var här staden började, vid hamnen och ”bommen” där båtarna lade till och lastade av varor från världens alla hörn. Det var här det lokala mötte det internationella och historia mötte framtid. Tyvärr har det varit lite av ett bortglömt område länge och nu när området utvecklas till en modern och urban stadsdel vill vi vara med och erbjuda något klassiskt göteborgskt, säger Luan.

Cecilia berättar vidare;
– I Platinan vill vi erbjuda det bästa från Ahlströms men i lite mindre kostym. Vi lovar att man kommer att känna igen sig. Ahlströms i Platinan ska vara som en egen liten värld, en lugn oas att slå sig ner för en kaffe och kanske läsa tidningen innan arbetsdagen startar, ta ett lunchmöte, eller så köper man med sig fika till arbetsplatsen. Vi ser också att det kommer att vara en hel del internationella kunder i Platinan och vi vill erbjuda en klassisk göteborgsfika. Det kommer att bli ett spännande möte mellan gammalt och nytt.

Ett historiskt konditori i ett framtidsområde

– Det mest spännande med att öppna i Platinan är att se hur vårt koncept står sig i en helt ny miljö. Vi längtar efter att få öppna och ser fram emot att fler göteborgare och besökare får upp ögonen för oss. Platinan är en unik byggnad och det känns väldigt roligt att få vara med i en sådan stor satsning i centrala Göteborg. Vi ser fram emot att få etablera och bevara den svenska konditorikulturen i detta framtidsområde och erbjuda ett hantverk som gått i arv och som vi vill föra vidare.

Korsgatan drivs vidare som vanligt

Vi är glada att Ahlströms öppnar i Platinan hösten 2022 och ingen ska oroa sig för förändringar på konditoriet på Korsgatan.
– Ahlströms på Korsgatan fortsätter som vanligt. Med filialen i Platinan blir det helt enkelt bara mer av det goda, avslutar Cecilia.

Ahlströms öppnar i Platinan under hösten 2022. Varmt välkomna säger vi på Vasakronan!

Ahlströms konditori