Syftet med Circular Gastronomy Challange är att ge stöd till idéer och initiativ som bidrar till gastronomisk mångfald och ett sundare matsystem.
– Från början handlade priset mest om äran. Idag får vinnarna under ett års tid stöd och hjälp att förverkliga sina idéer. Det kan handla om nya kontakter, rådgivning av experter, handledning, coachning och hjälp med kommunikation och spridning av konceptet, säger Per Styregård, juryns ordförande.
Juryn består av ett tiotal personer med kompetens inom många olika områden. Det finns också ett Advisory Board som består av personer med ytterligare spetskunskaper.
– Vi behöver en stor bredd eftersom det ofta är komplexa idéer vi ska bedöma. De kan handla om allt från matproduktion, matsvinn och förpackningar till leveranser, energibesparingar och cirkulära affärsidéer, säger Per Styregård.
Vinnarna presenteras vid en prisceremoni den 27 januari 2025. Anmälningstiden är öppen till och med den 10 oktober då juryprocessen startar.
Att nominera är enkelt. Sök direkt via formuläret på circulargastronomy.se eller skicka ett mejl till challenge@circulargastronomy.se för vidare kontakt.