Nominera framtidens cirkulära vinnare

Nu är det fritt fram för alla att nominera idéer till Circular Gastronomy Challenge 2024. De vinnande förslagen som kan snabba på omställningen premieras med coachning av experter.

Syftet med Circular Gastronomy Challange är att ge stöd till idéer och initiativ som bidrar till gastronomisk mångfald och ett sundare matsystem.

 

– Från början handlade priset mest om äran. Idag får vinnarna under ett års tid stöd och hjälp att förverkliga sina idéer. Det kan handla om nya kontakter, rådgivning av experter, handledning, coachning och hjälp med kommunikation och spridning av konceptet, säger Per Styregård, juryns ordförande.

Juryn består av ett tiotal personer med kompetens inom många olika områden. Det finns också ett Advisory Board som består av personer med ytterligare spetskunskaper.

– Vi behöver en stor bredd eftersom det ofta är komplexa idéer vi ska bedöma. De kan handla om allt från matproduktion, matsvinn och förpackningar till leveranser, energibesparingar och cirkulära affärsidéer, säger Per Styregård.

Vinnarna presenteras vid en prisceremoni den 27 januari 2025. Anmälningstiden är öppen till och med den 10 oktober då juryprocessen startar.

Att nominera är enkelt. Sök direkt via formuläret på circulargastronomy.se eller skicka ett mejl till challenge@circulargastronomy.se för vidare kontakt.

Illustration: Cecilia Kusoffsky/circulargastronomy.se

Fakta om priset

Circular Gastronomy gick tidigare under namnet 100% Cirkulärt, ett hållbarhetspris som instiftades 2016 av White Guide på initiativ av Stockholm Gas. Priset utvecklas nu till ett innovationsprogram för restaurangbranschen i samarbete med Vasakronan, Electrolux Professional, Martin & Servera med flera samt representanter från näringsliv, akademi och organisationer. I programmets Advisory Board sitter två representanter från Vasakronan – Anna Denell, hållbarhetschef och Jesper Örtengren, affärsutvecklare.

Här kan du ta del av all information om tävlingen