Cykelproffs till Platinan

Vad sägs om att få cykeln fixad av ett riktigt proffs medan du arbetar? Mobil cykelservice, skräddarsydda företagslösningar, tillbehör eller köpa en sprillans ny cykel går såklart också bra när det personliga cykelserviceföretaget Bike Fixx flyttat in i Platinan. Vi har träffat verksamhetschefen Erik Vikengren som berättar om verksamheten och satsningen i Lilla Bommen.

Verkstaden är hjärtat av verksamheten

Bike Fixx startade i Sverige för ungefär två år sedan. Sedan tidigare drevs en lyckad etablering i Oslo och då man såg att efterfrågan även fanns i Göteborg var nästa satsning inte långt borta.

– Vi såg under några års tid att cykelförsäljningen ökade och då särskilt försäljningen av pendlarcyklar/elcyklar. I takt med det såg vi även behov av fler verkstäder. Vi bestämde oss för att öppna en verkstadsbutik på Övre Husargatan 32. I verkstadsbutikerna säljer vi även cyklar med hög kvalitet från utvalda leverantörer. Men, vi vill poängtera att vi inte är en butik med verkstad utan en verkstadsbutik, det innebär att verkstaden är hjärtat av vår verksamhet, säger Erik Vikengren.

Bike Fixx Platinan
Bike fixx servicebild

Mobil cykelservice

Erik berättar vidare;

– Vi har utvecklats mycket under de här två åren och har nu även öppnat en verkstad på Lindholmen, vi testade först med att ha verkstaden i en ombyggd container men den räckte inte till så nu har vi en fast lokal där. Under den här tiden har vi även öppnat 4 nya verkstadsbutiker i Norge.

– Vi har utvecklat ett koncept som vi kallar ”mobil cykelservice”. En tjänst där vi åker ut till kunden och servar cyklar. Kunden är främst företag som vill uppmuntra sina anställda att cykla. Medan de anställa arbetar så vi åker ut och tar vi hand om cykeln och servar den. Det var visat sig vara väldigt populärt.

Stor potential för cykel

Att Lilla Bommen-området är en stadsdel under utveckling som på sikt kommer att bli Göteborgs mest centrala knutpunkt har varit avgörande för valet av plats för nästa etablering.

– Parallellt med utvecklingen av området ser vi även att människor i allt större utsträckning väljer att transportera sig med cykel. Av de anledningarna valde vi att etablera vår verksamhet i Platinan. Det känns helt rätt och cykelpontentialen är jättestor i området särskilt med tanke på att Platinan ligger alldeles vid den nya bron som många kommer att ta sig över. Att sedan Vasakronan valt att satsa på hållbart resande och gjort det lättare och uppmuntrar sina hyresgäster att ta cykeln till jobbet gör det inte sämre.

Certifierade mekaniker

De tjänster som kommer att erbjudas i Platinan är till exempel hjälp med att serva och laga sina cyklar. Man kommer även kunna få hjälp med att tvätta sin cykel i verkstaden cykeltvätt och givetvis går det att köpa en ny cykel om man vill. Om någon av hyresgästerna har en cykelpool så finns möjlighet att få hjälp med allt från försäljning av cyklar, bokningssystem till underhåll av cyklarna.

– Vi älskar det vi gör och tar det här med cykelservice på fullt allvar. Därför, när man tar hjälp av oss möter man alltid en utbildad Shimano-service-center-certifierad mekaniker. Vi ser fram emot att få välkomna både nya och gamla kunder i vår nya verkstadsbutik i Platinan, avslutar Erik Vikengren.

Det ser vi också fram emot och hälsar Bike Fixx välkomna till Platinan med inflyttning Q2 2022.

Bike Fixx versktad