XXL öppnar flaggskeppsbutik i Stockholm city

2013-08-21

I maj nästa år slår XXL Sport och Vildmark upp dörrarna till sin första citysatsning i Sverige. Butiken kommer att ligga på bästa läge i hörnet Hamngatan/ Regeringsgatan och omfattar 3 800 kvadratmeter fördelat på två plan med entré från Hamngatan.

Vasakronan arbetar strukturerat med utveckla kvarteren Jakob Större och Spektern för att stärka handelsstråket längs Regeringsgatan/ Hamngatan. Utvecklingen är en del av Vasakronans större satsning på att stärka och utveckla cityhandeln. Tillsammans med andra fastighetsägare och Stockholm stad arbetar man för att Stockholm city ska fortsätta ha ett rikt och diversifierat handelsutbud.

– En stadskärna ska sjuda av liv. Det gör den bara om där finns en bra blandning av butiker, restauranger och kontor, skäl för människor att röra sig där. Etableringen av XXL är ett bra exempel på en etablering som på ett ypperligt sätt kommer att bidra till livet och rörelsen i kvarteren runt omkring, säger Ronald Bäckrud, regionchef på Vasakronan.

För mer information, vänligen kontakta:

Ronald Bäckrud
Regionchef Stockholm
Tel: 070 – 968 16 90
E-post: ronald.backrud@vasakronan.se

Anna Nyberg
Affärsområdeschef
Tel: 070 – 968 16 08
E-post: anna.nyberg@vasakronan.se


 

Media

Hamngatan Regeringsgatan

Hamngatan Regeringsgatan

Hamngatan Regeringsgatan XXL Vision

Hamngatan Regeringsgatan XXL Vision

Om Vasakronan

Vasakronan är Sveriges största fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd värderat till 86 miljarder kronor. Inriktningen är centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i tillväxtregionerna Stockholm (http://vasakronan.se/sok-lokal/stockholm), Uppsala (http://vasakronan.se/sok-lokal/uppsala), Göteborg (http://vasakronan.se/sok-lokal/goteborg), Malmö (http://vasakronan.se/sok-lokal/malmo) och Lund (http://vasakronan.se/sok-lokal/lund). Inom cityhandel är Vasakronan störst i samtliga regioner. Fastighetsbeståndet omfattar 192 fastigheter med en total area på cirka 2,6 miljoner kvadratmeter. Företaget ägs till lika delar av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden. Läs mer på www.vasakronan.se