Fredrik Wirdenius toppar listan över branschens mäktigaste när branschen får säga sitt.

En gång om året utlyser magasinet Fastighetsvärlden en tävling där bygg- och fastighetsbranschen ges möjligheten att rösta fram de mest inflytelserika individerna i branschen. I årets tävling fanns 60 namngivna med på listan och knappt 400 deltog i omröstningen. På en tredjeplats hamnade Klöverns vd Rutger Arnholt. Erik Selin, vd på fastighetsbolaget Balder hamnade på en andraplats och toppar listan gör alltså Fredrik Wirdenius. Även Vasakronans vice vd och chef fastighetsinvesteringar, Lars Johnsson finns med på listan över branschens mäktigaste.

Fredrik Wirdenius säger med ett skratt att han personligen inte känner sig varken mer eller mindre mäktig på grund av utmärkelsen men konstaterar samtidigt att det är ett kvitto på branschens förtroende för Vasakronans höga ambition:

– Nej någon större skillnad mot tidigare känner jag verkligen inte. Det är mest en kul grej för mig personligen men framför allt är det ett kvitto på att branschen uppmärksammar vår höga ambition att driva utvecklingsfrågor och vår framgångsrika transaktionsverksamhet.

– Jag upplever ett starkt driv hos alla som arbetar på Vasakronan att göra det här bolaget så framgångsrikt som möjligt och som vd vill jag så klart göra vad jag kan för att bidra. Det är viktigt att Vasakronan har ett starkt varumärke och självklart är det då viktigt att branschen har förtroende för vd.

Mer om tävlingen kan du läsa på Fastighetsvärldens webb I magasinet Fastighetsvärlden nr 11/2012 finns också en längre intervju med vd Fredrik Wirdenius.