Miljö- och hållbarhetstävlingen Green Tenant Award 2013 är avgjord och Vasakronan knep en hedervärd tredje plats. Vi får priset för att vi på ett naturligt sätt har integrerat hållbarhetsaspekterna i vårt huvudkontor på Mäster Samuelsgatan 56 i Stockholm. På så sätt har de blivit en naturlig del av vårt arbetssätt och har skapat affärsnytta.

Priset delades ut igår, den 14 november, och då stod det klart att Linköpings universitet kammat hem första pris och Google andra. Vasakronan hamnade på tredje plats och juryns motivering lät så här:

”Juryn ger tredje pris till Vasakronan för företagets ambition att göra det hållbara kontoret till en viktig del av sin affärsnytta. Hållbarhet blir ett naturligt arbetssätt och bidrar samtidigt till nya affärer.”

Bakom utmärkelsen står Nextport och Tengbom och syftet med tävlingen är att premiera företag och organisationer som lyckas med att utveckla och stimulera en hållbar arbetsmiljö på sitt kontor, utifrån ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vasakronan var nominerat för hur vi arbetat med hållbarhetsaspekterna som en central del i vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i Stockholm.

Övriga finalister i årets tävling var WSP Group, Intrum Justitia, Google Sverige, Vattenfall och Linköpings Universitet.

Klicka här för att läsa mer om Green Tenant Award.

Klicka här för att se filmen från Vasakronans huvudkontor.