Vasakronan köper i Stockholm för 900 mkr

Vasakronan köper i Stockholm för 900 mkr

Vasakronan förvärvar den nyproducerade fastigheten Sthlm Seaside av Skanska för ett fastighetsvärde om 900 mkr.

Fastigheten, Hammarby Gård 12, är belägen vid Hammarby Kaj i den västra delen av Hammarby Sjöstad i området mellan Skanstull och Gullmarsplan.  Området är under stark utveckling med en attraktiv blandning av bostäder, arbetsplatser och service. Sthlm Seaside är en del av den första etappen av ”Sthlm New” som Skanska utvecklar.

Sthlm Seaside omfattar 12 500 kvm kontor och 115 garageplatser. Fastigheten nås via T-bana Skanstull, Tvärbanan, buss eller färja. När den blå linjen förlängs från Sofia på Södermalm till Sockenplan byggs en ny uppgång från Gullmarsplan i direkt anslutning till fastigheten. När denna står klar 2025 blir redan goda kommunikationer ännu bättre och avståndet från Sthlm Seaside till Kungsträdgården reduceras till två stationer.

– Sthlm Seaside är en attraktiv produkt med lokaler som efterfrågas på hyresmarknaden och den är belägen i ett av Stockholms mest expansiva områden som kommer att stå sig väl över tid. Den är ett fint komplement till Vasakronans bestånd på Södermalm, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan. 

Vasakronan tillträder den 1 december 2017. Softronic hyr knappt halva fastigheten som är i princip fullt uthyrd. Fastigheten kommer att LEED-certifieras på nivå Guld eller Platina.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Wirdenius
Vd  Vasakronan 
Tel: 070-553 80 62
E-post:  fredrik.wirdenius@vasakronan.se  

Rebecca Liljebladh Thorell
Projektledare, kommunikation
Tel: 072-222 15 09
E-post:  rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se     

Dokument och länkar

Media