För en tid sedan lanserade Vasakronan ”Smart & klart”, ett koncept som vänder sig till företag som söker nyckelfärdiga kontor med snabb inflyttning. Sedan dess har tre Smart & klart-kontor iordningställts varav två redan har hyrts ut. Ett i Stockholm om 226 kvm och ett i Uppsala om 180 kvm.

Vasakronans första Smart & klart-kontor ligger i Stockholm på våning 14 i första Hötorgshuset med adress Sveavägen. Det är 226 kvm stort och nyligen tecknades där ett treårigt avtal med IT-företaget Automile.

Smart&klart

– Intresset för den här typen av kontor är stort. Vi har hittills byggt tre Smart & klart-kontor varav två hyrdes ut redan i maj. Ytterligare ett finns i Kista och vi planerar för totalt ett tiotal liknande under 2015.

För hyresgästerna innebär Smart & klart-alternativet en flexibilitet.  Allt som behövs, möbler, inredning och AV-utrustning, ja till och med kaffeskedar finns på plats från dag ett. Hyresgästen kan därför få nyckeln och vara igång med sin verksamhet samma dag som kontraktsskrivning sker.

I Uppsala hyr Art Uppland 180 kvm på Svartbäcksgatan 5, även de på ett treårigt avtal.

– För hyresgästerna är det enkelheten och flexibiliteten i Smart & klart som lockar. För oss som fastighetsägare är konceptet ytterligare ett sätt att jobba långsiktigt hållbart. Att utforma lokaler klokt så att de passar fler hyresgäster är att hushålla med resurserna, avslutar Per Thiberg.

För mer information, vänligen kontakta:

Per Thiberg
Chef fastighetsutveckling & uthyrning
Tel: 070-211 91 92
E-post: per.thiberg@vasakronan.se  

Rebecca Liljebladh Thorell
Projektledare Kommunikation
Tel: 072-222 15 09
E-post: rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se