Vasakronan hyr ut till Scandic i Malmö

2012-09-25

Vasakronan har tecknat avtal med Scandic som tar över hotellverksamheten efter Hilton i den välkända hotellfastigheten vid Triangeln i Malmö. Scandic tar över driften den 1 januari 2013.

Hotellet blir Scandics femte etablering i Malmö och det är en etablering som med sitt utmärkta läge och till sin karaktär kompletterar hotellkedjans övriga bestånd i Malmö på ett bra sätt.

– Vi är glada över att en så välkänd, stark och etablerad aktör tar över verksamheten. Hotellet ligger i Malmös bästa läge. Det har ett stort antal möteslokaler med hög kapacitet och festvåning, vilket är vad Scandic letat efter, säger Anders Kjellin, regionchef Öresund Vasakronan.

Parallellt med inflyttningen kommer Vasakronan tillsammans med Scandic att påbörja en renovering av fastigheten. Det är 216 rum och publika ytor som ska uppgraderas.

– Vi har kommit fram till en helhetslösning som båda parter är väldigt nöjda med. Triangeln är en naturlig mötesplats för alla som rör sig i Malmö city och området är under stark expansion. Hotellet är ett bra komplement till övriga verksamheter i området, avslutar Anders Kjellin.

Scandic Triangeln kommer att ta emot gäster så snart som möjligt efter årsskiftet 2012/2013.

För mer information, vänligen kontakta:

Anders Kjellin
Regionchef Vasakronan
Tel: 070 – 575 75 83
E-post: anders.kjellin@vasakronan.se

Peter Östman
Kommunikationschef
Tel: 070 - 968 15 60
E-post: peter.ostman@vasakronan.se

Media

Fastigheten Kaninen 26 i Malmö

Fastigheten Kaninen 26 i Malmö

Om Vasakronan

Vasakronan är Sveriges största fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd värderat till cirka 80 miljarder kronor. Inriktningen är centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i tillväxtregionerna Stockholm (http://vasakronan.se/sok-lokal/stockholm), Uppsala (http://vasakronan.se/sok-lokal/uppsala), Göteborg (http://vasakronan.se/sok-lokal/goteborg), Malmö (http://vasakronan.se/sok-lokal/malmo) och Lund (http://vasakronan.se/sok-lokal/lund). Inom cityhandel är Vasakronan störst i samtliga regioner. Fastighetsbeståndet omfattar 199 fastigheter med en total area på cirka 2,6 miljoner kvadratmeter. Företaget ägs till lika delar av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden. Läs mer på www.vasakronan.se