Vasakronan hyr ut till Poppels som öppnar citybryggeri i Platinan i Göteborg

2021-09-27

I början av sommaren 2022 slår Poppels upp portarna till ett citybryggeri, mitt i centrala Göteborg. Etableringen görs i en lokal om nära 700 kvadratmeter belägen i gatuplan i den nybyggda fastigheten Platinan i Lilla Bommen. Exakt vilken verksamhet som ska bedrivas i lokalen är ännu inte officiellt, men att det kommer bryggas öl i Platinan står helt klart.

Platinan omfattar totalt 60 000 kvadratmeter och kommer att erbjuda kontor, Vasakronans eget coworking-erbjudande Arena, restauranger, hotell samt takterrass och skybar med utsikt över älven och hamninloppet.

På kontorssidan återfinns förhyrningar till bland annat EA Digital Illusions CE, Svenskt Näringsliv, IFS, Cowi, Wistrand advokatbyrå, KPMG och Korab.

I gatuplan är siktet inställt på liv och rörelse och Poppels etablering ligger helt i linje med det. Det står sedan tidigare klart att Scandic öppnar hotell med 450 rum i fastigheten och ytterligare restauranglokaler förbereds. En träningsanläggning signerad STC Training Club och Cykelföretaget Bike Fixx är andra etableringar som kommer att finnas i gatuplan.

 Visionen för Platinan har hela tiden varit att den ska vara en samlingsplats som bjuder in till nya, annorlunda och spännande möten och upplevelser. Med förhyrningen till Poppels citybryggeri tar vi ännu ett steg mot den visionen. Poppels kommer att locka en bred publik och på ett bra sätt bidra till livet i gatuplan, säger Kristina Pettersson Post, chef region Göteborg, Vasakronan.

Poppels är ett lokalt prisvinnande bryggeri med sin bas i Jonsered strax utanför Göteborg.

Läs mer om utvecklingen av Lilla Bommen och Platinan

 

För mer information, vänligen kontakta:

Kristina Pettersson Post
Chef region Göteborg
Tel: 070–671 54 24
E-post:  kristina.pettersson.post@vasakronan.se


Rebecca Liljebladh Thorell
Kommunikationschef
Tel: 072-222 15 09
E-post:  rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se

Media

platinan vasakronan Fotograf Felix Gerlach

platinan vasakronan Fotograf Felix Gerlach

Fotograf: Bild: Vasakronan Fotograf: Felix Gerlach

platinan nord 2021

platinan nord 2021

Fotograf: Bild: Vasakronan

kristina pettersson post vasakronan

kristina pettersson post vasakronan

Fotograf: Bild: Vasakronan

Poppels Bryggeri - Bryggning

Poppels Bryggeri - Bryggning

Fotograf: Bild: Poppels bryggeri

Om Vasakronan

Vasakronan är Sveriges största fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd värderat till cirka 170 miljarder kronor. Inriktningen är centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i tillväxtregionerna Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö. Inom cityhandel är Vasakronan störst i samtliga regioner. Fastighetsbeståndet omfattar 170 fastigheter med en total area på cirka 2,3 miljoner kvadratmeter. Företaget ägs till lika delar av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden. Läs mer på www.vasakronan.se