Vasakronan hyr ut 1 700 kvm kontor i Malmö

2013-11-19

Vasakronan har tecknat hyresavtal med spelutvecklaren King. Företaget hyr 1 700 kvadratmeter fördelat på två plan i fastigheten Hans Michelsen 9 på Bruksgatan i centrala Malmö.

Med 550 anställda och nio kontor i åtta länder är företaget är ett av de främsta i sin bransch. King står bland annat bakom succéspelen Candy Crush och Pet Rescue. Huvudkontoret är baserat i Storbritannien men större delen av verksamheten är förlagd till Sverige. Företaget utvecklar spel som sedan sprids via sociala nätverk, framför allt Facebook. Storsäljaren Candy Crush räknas som det mest populära spelet på Facebook någonsin. På företagets kontor i Malmö jobbar cirka 50 medarbetare.

Företaget befinner sig i ett expansivt skede och omlokaliserar nu sitt Malmö-kontor till Bruksgatan, invid centralstationen i centrala Malmö. King tillträder den 1 februari 2014.

För mer information, vänligen kontakta:

Anders Kjellin
Regionchef Öresund
Tel: 070- 575 75 83
E-post: anders.kjellin@vasakronan.se


Rebecca Liljebladh Thorell
Projektledare kommunikation
Tel: 072-222 15 09
E-post: rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se

Media

Hans Michelsen 9

Hans Michelsen 9

Om Vasakronan

Vasakronan är Sveriges största fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd värderat till 86 miljarder kronor. Inriktningen är centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i tillväxtregionerna Stockholm (http://vasakronan.se/sok-lokal/stockholm), Uppsala (http://vasakronan.se/sok-lokal/uppsala), Göteborg (http://vasakronan.se/sok-lokal/goteborg), Malmö (http://vasakronan.se/sok-lokal/malmo) och Lund (http://vasakronan.se/sok-lokal/lund). Inom cityhandel är Vasakronan störst i samtliga regioner. Fastighetsbeståndet omfattar 190 fastigheter med en total area på cirka 2,6 miljoner kvadratmeter. Företaget ägs till lika delar av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden. Läs mer på www.vasakronan.se