Vasakronan hyr ut 1 500 kvm i centrala Malmö

2017-02-10

Det är Entreprenörcenter Södertull, EC Södertull, som hyr 1 500 kvm i fastigheten Magnus Stenbock 4 med adress Södra Vallgatan 5.

EC Södertull hyr totalt fyra våningsplan och kommer att innehålla ett café i bottenplan, en konferensanläggning med möjlighet för möten med upp till 120 personer samt två våningar kontorshotell och en altan med plats för 50 personer.

Södertull är en plats som Vasakronan jobbat målmedvetet med för att göra till den givna mötesplats som läget förtjänar. Där finns i dagsläget ett antal restauranger och serveringar med internationellt kök och trapporna som leder ner till kanalen är ett populärt ställe att slå sig ned på. Ett stenkast bort ligger Södra Förstadsgatan med shopping, service och restauranger.

– EC Södertull har en dynamisk verksamhet med cirka 50 hyresgäster och ett 100-tal personer som kommer ha sin verksamhet på kontorshotellet, säger Anna Stenkil. Det är ett bra tillskott till platsen, kvarteret och staden. Verksamheten kommer att bidra ytterligare till rörelsen i kvarteret och ligger i linje med det arbete vi redan gjort för att levandegöra den här delen av Malmö.

EC Södertull tillträder i juni och invigning av det nya kontorshotellet sker i augusti.

För mer info, vänligen kontakta:

Anna Stenkil
Chef region Öresund
Tel: 070-241 48 93
E-post: anna.stenkil@vasakronan.se  

Rebecca Liljebladh Thorell
Projektledare Kommunikation
Tel: 072-222 15 09
E-post: rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se

Media

S Tullgatan 3 skiss

S Tullgatan 3 skiss

Om Vasakronan

Vasakronan är Sveriges största fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd värderat till cirka 116 miljarder kronor. Inriktningen är centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i tillväxtregionerna Stockholm, Uppsala, Göteborg och Öresund. Inom cityhandel är Vasakronan störst i samtliga regioner. Fastighetsbeståndet omfattar 179 fastigheter med en total area på cirka 2,4 miljoner kvadratmeter. Företaget ägs till lika delar av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden. Läs mer på www.vasakronan.se