Tävlingen ”Sveriges snyggaste kontor” är avgjord och Vasakronan knep silvermedaljen för sin aktivitetsbaserade kontorslösning på Mäster Samuelsgatan 56 i Stockholm.

Syftet med tävlingen är att visa på den mängd av både snygga och smarta kontor som finns idag, och tävlingen premierar de kontor som bäst uppfyller kriterierna stil, arbetsmiljö och nytänkande.

-Vi är stolta över vår placering. Med vår kontorslösning går vi i bräschen och omfamnar många av de utmaningar våra egna kunder ofta står inför när det gäller exempelvis hållbarhet, IT och ledarskap. Vi har hittat en kontorslösning som är funktionell och stöttar vårt arbetssätt på ett bra sätt. Sen är det ju sjyst att det dessutom är snyggt gjort – tack BSK Arkitekter för det, säger Peter Östman, kommunikationschef Vasakronan.

-Det känns naturligtvis bra att det var två fastighetsbolag som hamnade på pallplats, vi ska ju kunna det här med kontorslösningar. Att Microsoft vinner är också välförtjänt. Jämte oss själva är Microsoft det enda företag i Sverige som har gått lika långt i ett aktivitetsbaserat arbetssätt och det är inte första gången vi står bredvid varandra på en scen. Hur kul som helst, avslutar Peter Östman.

På bilden från vänster: Mats Hederos (AMF Fastigheter), Lotta Bergius (Microsoft), Måns Månsson (juryns ordförande) och Vasakronans egen Peter Östman.

Klicka här för att läsa mer om tävlingen.

Klicka här för att gå på video-rundvandring i Vasakronans kontor.