Vapiano öppnar sin första restaurang i Göteborg

2013-12-17

Vasakronan har tecknat avtal med Vapiano som öppnar sin första restaurang i Göteborg i oktober 2014. Uthyrningen omfattar 750 kvadratmeter och innebär att även Göteborgarna nu får tillgång till läcker italiensk mat lagad à la Vapiano.

Restaurangen kommer att ligga inom Vallgraven och får adressen Östra Hamngatan 35. Ombyggnaden av lokalen, som idag är en kontorslokal, kommer att påbörjas i mars 2014 och i oktober samma år slår Vapiano upp dörrarna.

-Vi har saknat ett koncept som Vapiano i Göteborg och särskilt inom Vallgraven. Vapiano kompletterar det utbud som finns idag och gör city mer attraktivt, säger Jesper Örtengren, affärsutvecklingschef handel på Vasakronan.

Restaurangen kommer att erbjuda 250 platser och utformas enligt Vapianos senaste koncept som är en uppdatering av företagets ursprungliga tanke om ”Fresh casual dining”. Generösa öppettider, läge och atmosfär kompas med Vapianos grundprinciper om kärleken till mat, färskhet och hemlagat.

Jesper Örtengren
Affärsutvecklingschef handel
Tel: 070-871 13 66
E-post: jesper.ortengren@vasakronan.se  

Rebecca Liljebladh Thorell

Projektledare kommunikation
Tel: 072-222 15 09
E-post: rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se

Media

Vapiano

Vapiano

Om Vasakronan

Vasakronan är Sveriges största fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd värderat till 86 miljarder kronor. Inriktningen är centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i tillväxtregionerna Stockholm (http://vasakronan.se/sok-lokal/stockholm), Uppsala (http://vasakronan.se/sok-lokal/uppsala), Göteborg (http://vasakronan.se/sok-lokal/goteborg), Malmö (http://vasakronan.se/sok-lokal/malmo) och Lund (http://vasakronan.se/sok-lokal/lund). Inom cityhandel är Vasakronan störst i samtliga regioner. Fastighetsbeståndet omfattar 190 fastigheter med en total area på cirka 2,6 miljoner kvadratmeter. Företaget ägs till lika delar av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden. Läs mer på www.vasakronan.se