Välkänd trio skapar nytt restaurangkoncept i Garnisonen

2014-02-21

Vasakronan har hyrt ut 1 800 kvadratmeter restauranglokal i Garnisonen till tre namnkunniga profiler i restaurangbranschen. Det är kocken Johan Gottberg, vinexperten Jens Dolk och stjärnkonditorn Daniel Roos som slagit sig ihop för ett samarbete. Målsättningen är att skapa en helt ny restaurangupplevelse med fokus på lunch och evenemang, K-märkt.

Lokalen ligger i Garnisonen på Karlavägen i Stockholm och vid öppningen ska K-märkt bli en samlingsplats för matkultur och evenemang. Med sina 1 800 kvadratmeter blir det en av Stockholms största festvåningar med eget kök. Dagtid kommer lokalen att hysa
lunch-, café-, patisserie- och bageriverksamhet för 800 gäster. Kvällstid kommer trion att satsa på evenemang och fester och räknar då med att kunna ha uppemot 700 sittande gäster.

Ronald Bäckrud, chef region Stockholm gläds åt nyetableringen som gör Garnisonen till en ännu mer attraktiv arbetsplats:

– Ungefär 5 000 personer har sin arbetsplats hos något av de 250 företag som hyr lokaler i Garnisonen. Det gör fastigheten till Sveriges största kontorsarbetsplats. Det befintliga service- och tjänsteutbudet är redan stort. Nu kompletterar vi det med en ny spännande aktör i form av K-märkt.

K-märkt öppnar i slutet av sommaren 2014.

För mer information, vänligen kontakta:

Ronald Bäckrud
Chef region Stockholm
Tel: 070-968 16 90
E-post: ronald.backrud@vasakronan.se  

Rebecca Liljebladh Thorell
Projektledare kommunikation
Tel: 072-222 15 09
E-post: rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se

Media

Garnisonen Innergård

Garnisonen Innergård

Om Vasakronan

Vasakronan är Sveriges största fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd värderat till 87 miljarder kronor. Inriktningen är centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i tillväxtregionerna Stockholm (http://vasakronan.se/sok-lokal/stockholm), Uppsala (http://vasakronan.se/sok-lokal/uppsala), Göteborg (http://vasakronan.se/sok-lokal/goteborg), Malmö (http://vasakronan.se/sok-lokal/malmo) och Lund (http://vasakronan.se/sok-lokal/lund). Inom cityhandel är Vasakronan störst i samtliga regioner. Fastighetsbeståndet omfattar 192 fastigheter med en total area på cirka 2,6 miljoner kvadratmeter. Företaget ägs till lika delar av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden. Läs mer på www.vasakronan.se