Tre nya varumärken till Perukmakaren i Göteborg

Under våren och sommaren slår tre nya butiker upp sina dörrar i kvarteret Perukmakaren som därmed är fullt uthyrt. Det är Happy Mango, Nudie Jeans Repair shop och Bunches by Blomrum som med sina respektive affärsidéer bidrar till att stärka utbudet i Göteborgs cityhandel ytterligare.

Perukmakaren har under en tvåårsperiod genomgått en omfattande modernisering och kvartetet har fått en total ”make-over”. Målet var att utveckla handeln och gatustråken längs Fredsgatan, Drottninggatan och Kyrkogatan. Med den målsättningen för ögonen har Vasakronan omvandlat Perukmakaren, och gatorna intill, till att bli en given destination för alla som rör sig i stadskärnan.

-Det är innehållet i fastigheterna, och närmiljön runt dem, som gör staden. Därför jobbar vi för att fylla våra fastigheter med ett brett utbud. Perukmakaren var en oslipad diamant. Att slipa till den, och gatorna runtomkring, har varit ett omfattande projekt men resultatet är fantastiskt. Vi ville förse Göteborgarna med ett bredare butiksutbud och en trevligare stadsmiljö. Det har vi gjort, säger Kristina Pettersson Post, chef region Göteborg.

Perukmakaren vy från Fredsgatan

I mars öppnade Svenska Turistföreningen (STF) ett nytt hotell och vandrarhem i kvartetet och i april öppnade Gina Tricot sin första flaggskeppsbutik i Norden på Fredsgatan. Med uthyrningarna till Happy Mango, Nudie Jeans Repair Shop och Bunches by Blomrum är kvarteret fullt uthyrt.

-Vi visste att suget efter lokalerna i fastigheten skulle bli stort och så är det. Med de senaste tre uthyrningarna har vi fått till en riktigt bra mix av butiker som kompletterar och breddar utbudet i närområdet på ett bra sätt. Nu kommer vi att fokusera på att göra även Kompassen till en attraktiv handelsplats, avslutar Kristina Pettersson Post.

För mer information, vänligen kontakta:

Kristina Pettersson Post
Chef region Göteborg
Tel: 070-671 54 24
E-post: kristina.pettersson.post@vasakronan.se

Rebecca Liljebladh Thorell
Projektledare kommunikation
Tel: 072-222 15 09
E-post: rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se