Tre nya varumärken till Perukmakaren i Göteborg

2014-06-10

Under våren och sommaren slår tre nya butiker upp sina dörrar i kvarteret Perukmakaren som därmed är fullt uthyrt. Det är Happy Mango, Nudie Jeans Repair shop och Bunches by Blomrum som med sina respektive affärsidéer bidrar till att stärka utbudet i Göteborgs cityhandel ytterligare.

Perukmakaren har under en tvåårsperiod genomgått en omfattande modernisering och kvartetet har fått en total ”make-over”. Målet var att utveckla handeln och gatustråken längs Fredsgatan, Drottninggatan och Kyrkogatan. Med den målsättningen för ögonen har Vasakronan omvandlat Perukmakaren, och gatorna intill, till att bli en given destination för alla som rör sig i stadskärnan.

-Det är innehållet i fastigheterna och närmiljön runt dem som gör staden. Därför jobbar vi för att fylla våra fastigheter med ett brett utbud. Perukmakaren var en oslipad diamant. Att slipa till den, och gatorna runtomkring, har varit ett omfattande projekt men resultatet är fantastiskt. Vi ville förse Göteborgarna med ett bredare butiksutbud och en trevligare stadsmiljö. Det har vi gjort, säger Kristina Pettersson Post, chef region Göteborg.

I mars öppnade Svenska Turistföreningen (STF) ett nytt hotell och vandrarhem i kvartetet och i april öppnade Gina Tricot sin första flaggskeppsbutik i Norden på Fredsgatan. Med uthyrningarna till Happy Mango, Nudie Jeans Repair Shop och Bunches by Blomrum är kvarteret fullt uthyrt.

-Vi visste att suget efter lokalerna i fastigheten skulle bli stort och så är det. Med de senaste tre uthyrningarna har vi fått till en riktigt bra mix av butiker som kompletterar och breddar utbudet i närområdet på ett bra sätt. Nu kommer vi att fokusera på att göra även Kompassen till en attraktiv handelsplats, avslutar Kristina Pettersson Post.

Om hyresgästerna:

Happy Mango, ett Frozen Yoghurt-koncept som får adressen Drottninggatan 61 och blir granne med STF Göteborg City. Happy Mango har sedan tidigare en butik i Nordstan och öppnade i Perukmakaren i slutet av maj.

Nudie Jeans Repair Shop, ett företag med rötterna i Göteborg och med verksamhet i mer än 20 länder. Nudie Jeans Repair Shop har sedan tidigare en butik på Vallgatan i Göteborg och ökar nu sin närvaro i staden med ytterligare en butik. Nudie Jeans får adressen Drottninggatan 49 och blir därmed granne med Gina Tricot. Butiken öppnar i slutet av juni.

Bunches by Blomrum presenterar ett nytt, rakt och enkelt koncept – en vidareutveckling av Blomrum. På adressen Fredsgatan 6 bjuder man in till en modern form av handel med främst ekologiska blommor i bunt. Butiken är den första i en starkt växande kedja och öppnar efter sommaren.  

För mer information, vänligen kontakta:

Kristina Pettersson Post
Chef region Göteborg
Tel: 070–671 54 24
E-post: kristina.pettersson.post@vasakronan.se

Rebecca Liljebladh Thorell

Projektledare kommunikation
Tel: 072-222 15 09
E-post: rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se

Media

Perukmakaren vy från Fredsgatan

Perukmakaren vy från Fredsgatan

Om Vasakronan

Vasakronan är Sveriges största fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd värderat till cirka 88 miljarder kronor. Inriktningen är centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i tillväxtregionerna Stockholm (http://vasakronan.se/sok-lokal/stockholm), Uppsala (http://vasakronan.se/sok-lokal/uppsala), Göteborg (http://vasakronan.se/sok-lokal/goteborg), Malmö (http://vasakronan.se/sok-lokal/malmo) och Lund (http://vasakronan.se/sok-lokal/lund). Inom cityhandel är Vasakronan störst i samtliga regioner. Fastighetsbeståndet omfattar 192 fastigheter med en total area på cirka 2,6 miljoner kvadratmeter. Företaget ägs till lika delar av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden. Läs mer på www.vasakronan.se