STF öppnar urbant basläger i Perukmakaren i Göteborg

2014-03-28

Idag den 28 mars 2014 öppnas STF Göteborg City, mitt i centrala Göteborg. Svenska Turistföreningens (STF) nya hotell och vandrarhem i kvarteret bredvid NK, endast tre minuter från Centralstationen. 102 moderna rum med många smarta lösningar, dusch och wc samt snabb WiFi. Hjärtat i huset är lobbyn med sköna fåtöljer, en brinnande lägereld och en mysig deli för både nattgästen och Göteborgaren.

De 102 rummen består av dubbelrum, familjerum och tre sviter, alla med dusch och wc. Lobbyn är en öppen yta med en restaurang/butik med svenska smaker, där man ska kunna äta och ta ett sig glas vin. Det finns även ett gästkök för de gäster som vill ta med egen mat och ett klotterplank med personliga tips om allt vad staden har att erbjuda.

– Den satsning som STF gör i Perukmakaren är unik och passar verkligen som handen i handsken med vår egen satsning på fastigheten och i området. Ett modernt och prisvärt cityhotell i absolut toppläge är precis vad eventstaden Göteborg behöver, säger Kristina Pettersson Post, regionchef.

Utmaningen är att ge gästerna en designupplevelse som visar en ny sida av STF. Arkitekturen som är skapad av White arkitekter är inspirerad av naturen, vandringstraditionen och STFs historia. Varje våningsplan representerar en del av Sverige i både möbler, fototapeter och ljud. Gästen får själv välja om den skall bo i södra, mellersta eller norra Sverige. I de flesta av rummen finns det smarta nerfällbara sängar om man vill sova fler i samma rum och en speciallampa med många eluttag så att alla kan ladda samtidigt. I trappan kan man följa STFs 129 åriga historia med bilder och citat från STFs årsböcker och publikationer. Lobbyn är en hyllning till Göteborg med fina fotegenlyktor, klippor, lokal mat och hyllor byggda av backar från Partihallarna i Göteborg.

Bilder för fri publicering hittar du i länkarna nedan.

Mer information om STF i Göteborg hittar du här

Klicka på länkarna för högupplösta bilder för fri publicering; 
STF Göteborg City, 3 min från centralstationen och i samma kvarter som NK, foto Martin Skredsvik
www.svenskaturistforeningen.se/global/Press/2014/Fasad_GtbgCity.jpg

STF Göteborg City, loungen med de fina lyktorna och lägerelden, foto Martin Skredsvik
www.svenskaturistforeningen.se/global/Press/2014/Louge_GtbgCity_liggande.jpg  

STF Göteborg City, loungen med de fina lyktorna och lägerelden, foto Martin Skredsvik
www.svenskaturistforeningen.se/global/Press/2014/Louge_GtbgCity_staende.jpg  

STF Göteborg City, 4-bäddsrum med dusch och wc foto Martin Skredsvik
www.svenskaturistforeningen.se/global/Press/2014/4b_rum_GtbgCity.jpg  

STF Göteborg City, informationen och delin, foto Martin Skredsvik
www.svenskaturistforeningen.se/global/Press/2014/Info_deli_GtbgCity.jpg 

STF Göteborg City, den fina korridoren på plan två som symboliserar mellersta Sverige med både bild och ljud, foto Martin Skredsvik www.svenskaturistforeningen.se/global/Press/2014/MellerstaSverigeKorridor_GtbgCity.jpg  

STF Göteborg City, rum ut mot korridor foto Martin Skredsvik
www.svenskaturistforeningen.se/global/Press/2014/Rum_korridor_GtbgCity.jpg  

STF Göteborg City, del av svit, foto Martin Skredsvik
www.svenskaturistforeningen.se/global/Press/2014/Svit_GtbgCity.jpg 

STF Göteborg City, del av svit, foto Martin Skredsvik
www.svenskaturistforeningen.se/global/Press/2014/Svit_GtbgCity2.jpg

För mer information, vänligen kontakta:

Kristina Pettersson Post
Chef region Göteborg
Tel: 070–671 54 24
E-post: kristina.pettersson.post@vasakronan.se

Rebecca Liljebladh Thorell

Projektledare kommunikation
Tel: 072-222 15 09
E-post: rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se

Om Vasakronan

Vasakronan är Sveriges största fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd värderat till 87 miljarder kronor. Inriktningen är centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i tillväxtregionerna Stockholm (http://vasakronan.se/sok-lokal/stockholm), Uppsala (http://vasakronan.se/sok-lokal/uppsala), Göteborg (http://vasakronan.se/sok-lokal/goteborg), Malmö (http://vasakronan.se/sok-lokal/malmo) och Lund (http://vasakronan.se/sok-lokal/lund). Inom cityhandel är Vasakronan störst i samtliga regioner. Fastighetsbeståndet omfattar 192 fastigheter med en total area på cirka 2,6 miljoner kvadratmeter. Företaget ägs till lika delar av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden. Läs mer på www.vasakronan.se