Smygöppning av Hötorgsterrassen Kulturnatten den 23 april

2016-04-21

Vasakronan upprepar 2015 års sommarsuccé och öppnar Hötorgsterrassen i Stockholm för allmänheten i år igen.

Hötorgsterrassen kommer att vara öppen från mitten av maj och in i september så länge vädret tillåter. Men redan den 23e april, i samband med Kulturnatt Stockholm, smygöppnar terrassen som då håller öppet mellan 18.00 – 24.00.

Det blir en unik kulturnattsmarknad tillsammans med Affordable Art Fair, Designmarknad STHLM, Hornstulls marknad, Boulebar och Summit. På programmet står bland annat marknad, ljuskonstnärer, musikuppträdanden samt möjligheten att köpa både streetfood och dryck.

Efter Kulturnatten stänger Hötorgsterrassen tillfälligt fram till mitten av maj då den åter öppnar upp för sommaren.

– Den Hötorgsterrass som möter besökarna i år är en utvecklad variant av fjolårets, säger Anna Nordin, Affärsområdeschef Stockholm City. Då hade vi ett antal mataktörer på plats. Vi vet också att medborgarna bland annat efterfrågar fler marknader, ett mer levande kvällsliv och mer kultur i staden. Det har vi tagit fasta på och därför har vi i år utökat platsen med två eventcontainers. Där kommer det att vara uppträdanden, utställningar och andra spännande verksamheter.

Hötorgsterrassen stängdes för allmänheten för drygt 40 år sedan. Med enkla medel omvandlas den, för andra året i rad, till en grön och avkopplande oas, en trappa upp från pulsen på Sveavägen och Hötorget.

– På sikt hoppas vi att terrassen ska kunna bli en oas i city som fungerar året om. Platsen har stor potential som vi gärna vill utveckla vidare. Nu hoppas vi att riktigt många Stockholmare och besökare hittar upp till vår fantastiska Hötorgsterrass och kan njuta av allt det som erbjuds där under den kommande sommarperioden, säger Anna Nordin.

Entré sker via en trappa från Sveavägen 17 och från Mäster Samuelsgatan 42.

För mer information, vänligen kontakta:

Media

foodtruck hotorgsterassen DSF6691 GK

foodtruck hotorgsterassen DSF6691 GK

foodtruck hotorgsterassen DSF6815 GK

foodtruck hotorgsterassen DSF6815 GK

foodtruck hotorgsterassen DSF6842 GK

foodtruck hotorgsterassen DSF6842 GK

Om Vasakronan

Anna Nordin Affärsområdeschef Stockholm City Tel: 073-046 56 02 E-post: anna.nordin@vasakronan.se Rebecca Liljebladh Thorell Projektledare Kommunikation Tel: 072-222 15 09 E-post: rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se