Mellan den 28 och 30 september kan besökare i Skrapans galleria ta del av en svindlande illusion av just Skrapan. llusionen är en av upplevelserna när Skrapan på Söder firar fem år som galleria.

Illusionen består av plastfilm som monterats på trottoaren sex meter ut från Skrapan och sex meter upp på glasfasaden. Förbipasserande kommer bokstavligen att kliva i den.

 

 

 

 

 

 

 

Bakom illusionen står den 27-årige fotografen Erik Johansson. Erik Johansson är baserad i Berlin och har gjort sig ett namn som fotomanipulatör och retuschör. Hans bilder är verklighetstrogna men har alltid en oväntad förvriden twist.

Aktiviteterna och erbjudandena är många i Skrapan under det tre dagar långa femårsfirandet. Bland annat fylls trottoaren och gallerians våningsplan med design och trender när tjugo elever från Beckmans och Konstfack ställer ut och säljer sina verk. Besökare kommer att hitta snygg inredning från designduon STRAIGHT, smycken från JOoOlry, arkitekturspelet Löjliga husen av Tictail, sköna kuddar från Vändis och inredning/belysning signerad Design by Jessica Källeskog.

För mer information, vänligen kontakta:

Anna Nyberg
Affärsområdeschef Vasakronan
Tel: 070 – 968 16 08
E-post: anna.nyberg@vasakronan.se

Marita Floman
Centrumledare
Tel: 070 – 092 03 92
E-post: marita.floman@vasakronan.se