Lördagen den 29:e april klockan 18-24 bjuder Hötorgsterrassen in till årets öppning.  Precis som tidigare år sker det i samband med Kulturnatt Stockholm.

Öppningskvällens tema är Open Art – konst under bar himmel. Då kan besökarna på terrassen ta del av ett brett konstnärligt urval av dansare, ljuskonstnärer, musiker och live-målare. Affordable Art fair är också på plats och representerar stadens gallerier. Allt i sällskap av spännande streetfood, goda drycker och DJ:s, i citys egen gröna urbana oas. Efter kulturnatten håller Hötorgsterrassen öppet 2 maj – 17 september: Söndag-torsdag kl. 10-23, fredag-lördag kl. 10-01.

– Hötorgsterrassens skepnad förändras alltid lite år för år. Det är något av platsens tjusning. I år kommer besökaren att märka nya mataktörer och ett spännande eventprogram med bland annat crossfit, yoga, odling för barn, föreläsningar, författarsamtal, aw:s, musik och uppträdanden. I år kommer dessutom varannan torsdag att bjuda på konstvernissager med möjligheter att köpa hem alster. Vi har också satsat på Hötorgsterrassens utomhusmiljö med bland annat ett platsbyggt möblemang som ska locka till att stanna lite längre, säger Anna Nordin, Affärsområdeschef Stockholm City

Hötorgsterrassen är en plats med stor potential som vi gärna vill utveckla vidare. Den är uppskattad och drar många besökare från hela staden, även turisterna hittar hit. Genom att Hötorgsterrassen är kvällsöppen bidrar den till ökad trygghet, liv och rörelse efter att butikerna i närområdet har stängt.

Årets mataktörer i streetfood-anda: Indian Streetfood, Kimchistan – Koreanska hamburgare, Afro Tacos/Auel, Shorts Ribs Barbecue, M-Crêperie, samt Hötorgterrassens egna bar.

Entré via Sveavägen 17 och Mäster Samuelsgatan 40/42. Senaste nytt hittar du alltid på Facebook, sök bara efter Hötorgsterrassen.

Vasakronan vill aktivt bidra till en levande stad. Att öppna upp Hötorgsterrassen för allmänheten och göra den till en intressant mötesplats är ett exempel på hur vi jobbar för att bidra till stadens attraktivitet.

Välkomna till Hötorgsterrassen 2017!

För mer information, vänligen kontakta:

Anna Nordin
Affärsområdeschef kontor Stockholm
Tel: 073-046 56 02
E-post: anna.nordin@vasakronan.se