Habitat öppnar i Skrapan på Söder

Vasakronan har tecknat avtal med Habitat som på senvåren 2014 öppnar inredningsbutik i Skrapan på Söder. Skrapans utbud utökas därmed med möbler, mattor, textilier och inredningsdetaljer. Uthyrningen omfattar 1 250 kvm i två plan.

Habitat grundades 1964 av sir Terence Conran och har kallats ”Storbritanniens svar på IKEA”. Företaget är känt för sina trendiga och prisvärda möbler och finns idag representerat i ett 20-tal länder. I Sverige öppnade man sin första butik 2013, till glädje för många inredningsintresserade.

Butiken i Skrapan på Götgatan 78 är Habitats andra i Stockholm och blir en generös tvåplansbutik med ingång från entréplanet.

– Skrapan har redan ett brett utbud av trendriktigt ode, sport och mat, som passar bra ihop med Habitats häftiga inredningskoncept, säger Jesper Örtengren, affärsutvecklingschef handel Vasakronan. Butiken har ett modernt och uppgraderat inredningsutbud som Skrapans medvetna kundkrets kommer att uppskatta.

Habitats svenske franchisetagare äger även R.O.O.M. vilket innebär att delar av detta sortiment kommer att finnas i Skrapan. Butiken kommer att öppna under senvåren 2014.

För mer information, vänligen kontakta:

Jesper Örtengren
Affärsutvecklingschef handel
Tel: 0708-711 366
E-post: jesper.ortengren@vasakronan.se

Anna Dahlin
Projektledare kommunikation
Tel: 0761-360 565
E-post: anna.dahlin@vasakronan.se