Scandic Hotels, Nordens största hotelloperatör, utser Vasakronans vd Fredrik Wirdenius till ny styrelseledamot.

s_FredrikWirdenius_MG_0650Fredrik (född 1961), har närmare 30 års erfarenhet från den svenska och internationella fastighetsbranschen och är sedan sju år tillbaka vd för Vasakronan. Fredrik är även styrelseledamot inom RICS Sverige och har tidigare erfarenhet från en rad olika chefsbefattningar inom Skanska-koncernen, både i Sverige och internationellt.

I ett pressmeddelande från Scandic kommenterar Vagn Sørensen, styrelseordförande för Scandic Hotels, utnämningen så här:

– Fredrik har en djup förståelse för fastighetsägarnas förutsättningar och fastighetsbranschens utveckling tillsammans med en internationell erfarenhet av branschen som kommer att bidra positivt i vårt styrelsearbete. Jag är mycket glad över att få välkomna en så välrenommerad person som Fredrik till styrelsen.

– Scandics förmåga att förädla hotellfastigheter tillsammans med fastighetsägaren är imponerande. Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet till Scandics fortsatta utveckling och tillväxt, säger Fredrik Wirdenius.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Wirdenius
Vd
Tel: 070-553 80 62
E-post: fredrik.wirdenius@vasakronan.se

Rebecca Liljebladh Thorell
Projektledare, Kommunikation
Tel: 072-222 15 09
E-post: rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se