Bolia.com öppnar möbelvaruhus i cityformat i Arkaden

2013-03-26

I galleria Arkaden i Göteborg har det danska företaget Bolia.com öppnat ett möbelvaruhus i cityformat. På 400 kvadratmeter har man skapat en inspirerande heminrednings- och designbutik där digitala medier är en integrerad del av det nya butikskonceptet ”City meets Nature”.

Bolia.com är en dansk möbelkedja som designar och utvecklar ett brett sortiment av möbler och tillbehör. Målsättningen är att erbjuda unika designmöbler till rimliga priser. Butiken i Arkaden ligger i en nyskapad lokal på andra våningen vid entrén mot Östra Hamngatan/Drottninggatan.

Butiken är inredd med utgångspunkt i ett helt nytt koncept – ”City meets Nature” – som bygger på kontrasterna mellan natur och stad samt mellan det organiska och det digitala. De 400 kvadratmetrarna bjuder på inspiration, överraskningar, humor och hög service och fungerar till stor del som ett show room.

-I Bolia.coms affärsidé ligger att möblerna tillverkas på beställning. Beställningen görs av kunderna antingen direkt i butiken eller på bolia.com. Vad man ville ha var därför en smart och kommersiell yta i ett bra läge vilket är vad vi har skapat i Arkaden, säger Kristina Pettersson Post, regionchef på Vasakronan.

Arkaden är en central del av Göteborgs modearena. Gallerian består av 25 butiker på två plan där fokus ligger på mode, design och inredning.

-Vi är glada att Bolia.com väljer just Arkaden för sin butik. Segmentet heminredning är någonting både vi och Arkadens kunder har saknat. Butiken är ett bra och spännande komplement till det övriga utbudet i gallerian, säger Kristina Pettersson Post.

Kristina Pettersson Post
Regionchef Göteborg
Tel: 070 – 671 54 24
E-post: kristina.pettersson.post@vasakronan.se

Rebecca Liljebladh Thorell
Projektledare, Kommunikation
Tel: 072-222 15 09
E-post: rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se

Om Vasakronan

Vasakronan är Sveriges största fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd värderat till 84 miljarder kronor. Inriktningen är centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i tillväxtregionerna Stockholm (http://vasakronan.se/sok-lokal/stockholm), Uppsala (http://vasakronan.se/sok-lokal/uppsala), Göteborg (http://vasakronan.se/sok-lokal/goteborg), Malmö (http://vasakronan.se/sok-lokal/malmo) och Lund (http://vasakronan.se/sok-lokal/lund). Inom cityhandel är Vasakronan störst i samtliga regioner. Fastighetsbeståndet omfattar 193 fastigheter med en total area på cirka 2,6 miljoner kvadratmeter. Företaget ägs till lika delar av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden. Läs mer på www.vasakronan.se