Vasakronans hållbarhetschef har blivit utnämnd till ”Månadens stockholmare” av Stockholms stad. Hon får utnämningen för sitt engagemang i miljö- och hållbarhetsfrågor och vi passar på att både gratulera och ställa några frågor.

Grattis Anna- vad innebär utnämningen för dig?
– Tack! Som trogen Stockholmare sedan mer än tjugo år känns det både roligt och smickrande att bli uppmärksammad för det arbete jag gör. Men jag ser det framförallt som en bekräftelse på att vi på Vasakronan gör ett bra jobb och att vårt hållbarhets- arbete håller en väldigt hög nivå.

Vad är du mest stolt över i Vasakronans hållbarhetsarbete?
Medarbetarna. Det är ju inte jag personligen som tecknar gröna avtal, jobbar konkret med energisparfrågor, eller säkrar stabila finanser men jag är en av dem som har förmånen att kommunicera arbetet och därför syns jag. Det är jättekul att ha fått den här utmärkelsen men egentligen vill jag skicka den vidare till alla på Vasakronan. Vårt hållbarhetsarbete är trots allt inget vi måste göra enligt lag – vi gör det för att vi vill och för att det är lönsamt.

Och vad tycker du Vasakronan kan göra bättre?
Vi har en tydlig målsättning att vässa oss inom en rad områden både miljömässigt och socialt. För att få koll på dessa områden och hur vår ambitiösa målsättning ser ut skulle jag rekommendera att man läser vår hållbarhetsredovisning, ”En värd i balans”. Den innehåller många bra fakta och en uppsjö goda exempel på hur vi jobbar med vårt ekonomiska, miljömässiga och sociala ansvar.

Med utnämningen ”Månadens stockholmare” vill Stockholm stad lyfta fram en person som har gjort eller gör någon faktiskt nytta för Stockholm och stockholmarna, visa att det är staden och stockholmarna som gör något tillsammans. Månadens stockholmare är en privatperson bosatt i Stockholm stad som gör något i sitt dagliga liv, privat eller i jobbet som främjar en hållbar stad.