Maxad shopping mitt i city

Till Drottninggatan, som är Sveriges High Street, lockas både stockholmare och turister. På den breda gågatan rör sig cirka 75 000 människor varje dag. Den gör stråket till den shoppinggata som lockar flest besökare.

Stark citykänsla och självklart shoppingstråk

Från T-centralens uppgång vid Åhléns City är strömmen av människor på väg mot Drottninggatan intensiv. Med sina en och en halv kilometer är detta Stockholms längsta gågata och det shoppingstråk som lockar flest besökare. På stråket finns internationella och svenska varumärken, stora kedjor, små butiker, restauranger och kaféer. Drottninggatan är också granne med Sergels torg, det svartvita torget där stockholmare älskar att vistas.

Populära varumärken

Centrala Drottninggatan sträcker sig från Åhléns city till Hötorget. På den långa gågatan finns butiker som H&M, Clas Ohlson, Stadium, Zara och Indiska. 2018 slog H&Ms Arket och Afound upp dörrarna på Drottninggatan, två butiker som är populära bland annat hos yngre som vill handla trendigt till bra priser. Mode, sport, skönhet och inredning av internationell klass samlas på Drottninggatan. Här finns också Åhlens City som är Sveriges största och mest välbesökta varuhus.

Attraktivt läge lockar många

När det gäller att locka sugna shoppare går det knappast att hitta ett mer attraktivt läge i Stockholm. Drottninggatan erbjuder prisvärd shopping, inte minst yngre och trendig sådan. Här finns de välkända kedjorna vilket gör gatan relevant för en bred och varierad målgrupp.

Vasakronan har butikslokaler på allra bästa läge på Drottninggatan. I moderna och miljöcertifierade lokaler finns goda möjligheter att nå ut till så väl stockholmare som turister. Det här är gatan som alla hittar till.

Sveriges starkaste handelsstråk med de största flödena. Vill du nå många shoppare är det här du ska vara.

Gabriella Hammond, Affärsutvecklare Handel

Vill du veta mer om handels- destinationen Stockholm och vad vi kan erbjuda där?
Kontakta oss!

Gabriella Hammond
Affärsutvecklare handel Gabriella Hammond 070-968 18 42 · 08-566 205 72 gabriella.hammond@vasakronan.se