Birger Jarlsgatan – gatan med lyxiga varumärken och genuint folkliv

Vackra byggnader, klassiska butiker och ett stort utbud av svenska och internationella varumärken. På Birger Jarlsgatan finns också gott om restauranger och kaféer som bjuder in till folkliv.

Historiska byggnader och modern shopping

De vackra gamla husen andas pondus och det ger karaktär. I början av Birger Jarlsgatan ligger klassiska butiker på rad som till exempel Gucci, Louis Vuitton, Nathalie Schuterman och Savannah. Men det är inte bara vackra byggnader och lyxshopping som lockar. Det här är också en gata att flanera på, slå sig ned på café Albert och ta en fika eller äta gott på anrika Restaurang Riche.

Och kanske sedan promenera längre upp på gatan och titta in i Åmells konsthandel. En fin mix av kontraster som lockar ett stort flöde av både stockholmare och turister. Folklivet får en extra boost av närheten till Nybrovikens vatten, båttrafiken, Norrmalmstorg, Berzelii park och Kungliga Dramatiska Teatern, Sveriges nationalscen.

Här finns ett modernt utbud av lyxiga varumärken som lockar många besökare. Men det är också en gata för genuint folkliv och möten.

Linda Westersten, affärsutvecklare handel

Vill du veta mer om handels- destinationen Stockholm och vad vi kan erbjuda där?
Kontakta oss!

Linda Westersten
Affärsutvecklare handel Linda Westersten 072-454 65 89 · 08-566 206 04 linda.westersten@vasakronan.se
Louise Öberg Axelson
Affärsutvecklare handel Louise Öberg Axelson 070-733 83 03 · 08-566 205 06 louise.oberg@vasakronan.se