• Handel

Tre snabba med Elio

Peter Orrmyr, vd för Elio i Fredstan.

Vi ställde tre snabba frågor till Peter Orrmyr, vd för restaurang Elio, om den strategiska placeringen, skyltfönsterläget och vad det innebär för deras restaurangkoncept.

Hur skulle ni beskriva området?

– Vi har sedan tidigare restaurang inne i Saluhallen, så området är välbekant för oss – platsen är fantastisk. Det är verkligen stadens mittpunkt, med ett levande flöde av människor från morgon till kväll. Kopparmärra är en naturlig mötesplats i Göteborg, och vi hoppas att Elio också kan bli den mötesplatsen, säger Peter Orrmyr, VD.

– Att nu få kliva in i den här stora lokalen, känns som en naturlig utveckling för oss. Det är en plats full av historia och full av möjligheter. Vår ambition är att Elio ska bli en ny favoritplats – en självklar destination för mat, dryck och möten mitt i stan.

Vilka är fördelarna för Elio att ligga just här?

– Det här är verkligen ett skyltfönsterläge – och det var ett självklart ja när möjligheten dök upp. Här får vi möjlighet att skapa ett ännu mer levande restaurangkoncept på vad vi anser vara den perfekta mötesplatsen i Göteborg. Det ständiga flödet av förbipasserande gör att vi hela tiden möter nya gäster.

– Dagtid fylls området av shopping, lunchhungriga göteborgare och turister. Kvällstid jobbar vi aktivt med att skapa en varm, inbjudande atmosfär som lyser upp torget. Vi hoppas också att fler aktörer vill etablera sig här – det skulle lyfta hela kvällsutbudet.

Vad bidrar ni med till stråket?

– Vi vill bidra med en avslappnad och inkluderande vibe – en plats som är lätt att tycka om, oavsett tillfälle. Lokalen rymmer mycket: lunch, after work, dejtkväll, större sällskap eller ett snabbt glas vin. Vi har plats för variation, och det speglar också känslan vi vill förmedla.

– Elio ska kännas både enkelt och generöst. En uppjackad version av hur det var innan som inspirerar till spontana möten, vardagslyx och goda stunder. Det hoppas vi märks redan när man passerar utanför.