Västra hamnen – allt ni behöver + lite till

Här finns grönområden och parker, butiker och service, restauranger och kaféer, skateparker och badplatser, arbetsplatser och bostäder. Helt enkelt en blandstad med plats för alla.

Västra hamnen – en levande stadsdel med havet som granne

Från industriområde till blomstrande stadsdel. Västra hamnen är en riktig framgångssaga. Här finns någonting för alla och med över en mil kustlinje och enkel tillgång till hav och vatten är det inte konstigt att Västra hamnen har blivit så populärt. Oavsett om du bor eller jobbar här.

Västra hamnen – en hållbar insikt med fantastisk utsikt

Västra hamnen i Malmö har blivit ett nationellt och internationellt omtalat hållbarhetsprojekt. Första etappen på det tidigare industriområdet började byggas 2001, och stora delar av området är nu helt färdigställt och etablerat. Västra hamnen är idag förvandlat till en grönskande och inspirerande plats för bostäder, kontor och handel med en hög hållbarhetsprofil och spännande arkitektur som utmärker platsen.

Här är det lätt att må bra. Starta dagen med en uppfriskande jogging- eller cykeltur till kontoret. Eller varför inte en lunchpromenad med vind i håret, omringad av havet och med utsikt över Öresund. Här har du chansen att komma ifrån pulsen i city, men fortfarande ha ett citynära läge på kontoret.
 
Se våra lediga lokaler här Ladda ner vår presentation över Västra hamnen

Boka möte med oss i Västra hamnen

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och bokar en tid för visning.

18 000
kvm kontor har Vasakronan i Västra hamnen
9 000
personer jobbar i området
800
meter till Malmö C
10
km kuststräcka
11 000
boende i området
6
parker i området
24 000
universitetsstudenter
30 – 39
år är den största åldersgruppen i området.

Västra hamnen ett hållbarhetsexempel i världsklass

Västra hamnen i Malmö är industriområdet som genomgått en ordentlig metamorfos de senast tjugo åren. Från ett bortglömt industriområde där ingen ville vistas, är det nu en stadsdel full av liv för boende, arbetande och besökare.

BO01 var startskottet

Malmö stads hållbarhetsvision är tydlig – år 2035 ska Västra hamnen vara den mest hållbara stadsdelen i Sverige, och ett exempel på hållbart stadsbyggande som blir känt även internationellt. Redan efter millenniumskiftet påbörjades arbetet med att skapa en levande stadsdel med hög livskvalitet.

Nu växer Västra Hamnen snabbt fram i Malmö, men än finns det mycket kvar att utveckla. Idag är omkring två tredjedelar av Västra hamnens totala yta på 187 hektar planlagd. Startskottet var den europeiska bomässan Bo01 då första etappen började byggas, där en helt ny stadsdel uppfördes med innovativ miljöteknik, kreativ arkitektur och spännande stadsmiljöer. De sista byggprojekten beräknas står klara runt 2035.

Läs mer om visionen för Västra hamnen hos Malmö stad

4 anledningar till varför ni ska välja Västra hamnen

1

Starta dagen från kajaken

I Västra hamnen sitter du så nära vattnet du kan komma. Morgonmötet kan du ta från bryggan med fötterna i vattnet. Och det utan att tumma på det centrala cityläget.

2

Kommunikationer

Cykla, jogga, gå, åka buss eller tåg. Här finns alla kommunikationsmöjligheter och det är inte mer än 10 minuters gångavstånd till Malmö central.

3

Lokaler för alla smaker

Här sitter du i ljusa och öppna lokaler, i nya och fräscha fastigheter. Möjligheter finns för de som vill ha ett helt hus för sig själva, ett eller flera våningsplan eller en enstaka lokal. Färdig att flytta in, eller anpassas efter behov.

4

Inspirerande område

Västra Hamnen är ett känt område för den arkitektur- och hållbarhetsintresserade. Det anordnas årligen guidade rundvandringar bland den inspirerande stadsmiljön.

Läget vid vattnet, närheten till city och den unika arkitekturen gör Västra hamnen till ett av Malmös mest attraktiva områden att bo, arbeta och vistas i.

Relingen – Let the sunshine in

Mitt i blickfånget har vi fastigheten Relingen, som välkomnar besökare, boende och företagare till Västra Hamnen. Fastigheten är en modern byggnad med ljus och öppen entré, många glaspartier och härliga takterrasser med utsikt över Västra Hamnen, Ribersborg och Öresund. Fastigheten har en öppen och modern planlösning väl anpassad för hur ett modernt företag arbetar.

Se vår film och upplev lite av Relingens speciella känsla av ljus och rymd.

Läget och kommunikationer

  • Cirka 15 minuters promenad till Malmö C
  • Cykla på sju minuter eller ta bussen – fem minuter
  • Cirka 20 minuters promenad till city
  • Parkering finns intill fastigheterna
  • En minut till stråk för lunchjogg/promenad
  • Fem minuter till hav och bad.

Några av våra lediga lokaler i Västra hamnen

-> Jag vill se fler Lediga lokaler i Malmö  

Jag pratar gärna om Västra hamnen.

Har du några frågor? Kontakta mig!

Anneli Dahl

Uthyrningschef 070-961 84 02 · 040-691 71 58