Riga i Värtahamnen – här är framtiden ljus

Att släppa in ljus i tillvaron är en strålande idé. Ljus får oss att piggna till. Ljus gör att vi mår bra. Ljus höjer vår prestation och minskar vår stressnivå. Kvarteret Riga är ett hus fullt med ljus.

Nya tidens kontor – en inspirerande mötesplats

I en tid då gränsen mellan arbetsliv och fritid suddas ut och den hybrida arbetsplatsen har blivit en självklarhet, har även kontorets roll förändrats. Idag vill många av oss se kontoret som en inspirerande mötesplats. Just en sådan är kvarteret Riga. Stora glaspartier släpper in dagsljuset från alla håll och skapar fina utblickar mot himmel och vatten. Öppna och luftiga ytor ger energi, väcker kreativiteten och får människor att trivas.

Värtahamnen idag

Redan idag erbjuder Värtahamnen en bra bas för kontor med sitt enastående läge mitt mellan havet och staden. Här finns hotell, restauranger, en stor livsmedelsbutik samt närhet till gym, träning och grönområden. Ta en lunchjogg längs med kajkanten bort till Gärdet eller kör ett hårt träningspass på Kampementsbadet.

Värtahamnen imorgon

Inom några år kommer Värtahamnen att se helt annorlunda ut. Då är det Stockholms nya hotspot – en pulserande stad i staden. Framtidens Värtahamnen karakteriseras av öppenhet, hållbarhet och en familjär atmosfär. Här tar livet och vardagen plats på gröna takterrasser, i lummiga parker och på soliga uteserveringar längs kajpromenaden. Med tusentals nya kvadratmeter kontor och 1 700 bostäder är det en plats som sjuder av liv och rörelse. Dygnet runt, året om.

Blir du nyfiken?
Läs hela visionen för Värtahamnen här

Boka möte med oss i Värtahamnen och kvarter Riga

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och bokar en tid för visning.

Värtahamnen tur och retur

Det är enkelt att ta sig till och kvarteret Riga. Buss 76 stannar alldeles intill porten och hållplatsen för buss 1 finns på nära promenadavstånd. Det tar knappt sex minuter att gå till Gärdets tunnelbanestation. För de som cyklar kommer det att finnas bra cykelvägar framöver. Och för de bilburna är det smidigt att ta sig hit via till exempel Norra Länken/E4, via nya tunneln eller från Lidingövägen. Lite extra härligt är det förstås att ta sig till jobbet vattenvägen via pendelbåt 80 mellan Nybroviken och Nacka Strand.

Dina nya grannar på andra sidan Östersjön

För företag med kunder runt om i Norden och Baltikum finns det knappast något mer strategiskt läge än Värtahamnen. Härifrån går färjor direkt till Helsingfors, Åbo, Tallinn och Riga. Hoppa på båten på kvällen och kom fram lagom till morgonmötet.

Boka visning nu

Ladda ner presentationen

Med människor i fokus

Hundra års hamnhistoria hittar in i en ny fas. Framtiden leder oss in i ett område där bostäder, kontor och parker samsas med småskalig hamnverksamhet. Där de gamla kajerna blir nya promenadstråk med butiker och restauranger och en plats att se folklivet flyta förbi. Där pendelbåten stannar till och släpper av, och på. Värtahamnen vidareutvecklas av fastighetsägarna och Stockholms stad och beräknas stå färdig 2025.

Tillsammans är vi delaktiga i stadsutvecklingen och tar ett ansvar för att skapa det som är unikt och hållbart. I Värtahamnen möts stora utmaningar och fantastiska möjligheter. Vi vill göra rätt från början. Social hållbarhet är en ledstjärna utöver de ambitiösa miljömål, som tidigare satts upp för stadsdelen.

En ledstjärna för hållbarhet

Vi på Vasakronan är stolta över att vara en del av Stockholms nya stadsdel med tydlig hållbarhetsprofil och stadens mest ambitiösa miljömål. I kvarteret Riga värderar vi hållbarhet högt. Fastigheten är miljöcertifierad med LEED Guld. Tack vare solceller som vi installerat på taket egenproducerar vi sju procent av den energi som används i fastigheten.

För att uppmuntra till ett klimatsmart beteende planerar vi för nya, fräscha cykel- och omklädningsrum och en pendelbuss mellan huset och tunnelbanan. Precis utanför entrén finns också en busshållplats.

Vasakronan och hållbarhet

Besök framtiden

Så här ser Värtahamnen ut om några år – om vi fastighetsutvecklarna får bestämma. Tillsammans lägger vi byggstenarna för Stockholms nästa stadsdel med mycket höga hållbarhetsambitioner, innanför tullarna.

I det gemensamma bolaget Stadsutvecklarna i Värtahamnen ingår även Bonnier Fastigheter, Kungsleden, Wallfast, Stockholms Hamnar, Niam samt Stockholms stad genom Exploateringskontoret.

Den här filmen ger liv åt vår gemensamma vision.

Läs mer på vår gemensamma webbplats

"Framtidens Värtahamnen har allt. Myllrande folkliv, gröna oaser och strålande läge. En egen del av staden – framför havet, innanför tullarna."

Åsa Lange, affärsområdeschef på Vasakronan

Utsikt mot himmel och hav

När du kliver in i entrén slås du av rymden, atmosfären och ljuset. Byggnaden har ljusinsläpp från alla håll, även uppåt – och mötesrum som hänger ut som platåer över den fantastiska ljusgården. Huset erbjuder totalt 20 000 kvadratmeter kontor fördelat på sex våningsplan. Varje våningsplan omfattar runt 3 600 kvadratmeter. Lokalerna går att dela av eller slå ihop beroende på er storlek, verksamhet och behov. Ytorna är ljusa med generös takhöjd och härlig utsikt över vattnet. I bottenplan finns ICA Kvantum och högst upp löper en terrass med utsikt i alla väderstreck. Tänk dig att njuta av lunchen i solen under bar himmel…

Läget? Jo, tack bra.

Norra länken, bussar, t-bana och cykelbanor. På cirka sex minuter går du till och från Tunnelbana Gärdet. Närmaste busshållplats precis utanför porten. Väljer du bilen rekommenderar vi Norra länken/E20 via nya tunneln eller Lidingövägen om du ska åt det hållet.

Ett urval av våra lediga lokaler

Är du nyfiken på kvarteret Riga i Värtahamnen?

Jag visar dig gärna runt i huset. Hör av dig idag, så bokar vi en visning.

Jesper Annerstedt

Uthyrare 070-445 35 38