Värtahamnen

En stad i staden, en del av världen

Var med när Värtahamnen växer. Etablera ditt kontor redan nu.

Vision Värtahamnen

Hundra års hamnhistoria hittar in i en ny fas. Framtiden leder oss in i ett område där bostäder, kontor och parker samsas med småskalig hamnverksamhet. Där de gamla kajerna blir nya promenadstråk med butiker och restauranger och en plats att se folklivet flyta förbi. Där pendelbåten stannar till och släpper av, och på. Värtahamnen vidareutvecklas av fastighetsägarna och Stockholms stad och beräknas stå färdig 2025.

En bra bas redan nu

Redan idag erbjuder Värtahamnen en bra bas för kontor med sitt läge mitt mellan havet och staden. Här finns hotell, restauranger, livsmedelsbutik och närhet till gym och träning. Ta en lunchjogg längs med kajkanten bort till Gärdet, eller kör ett hårt träningspass på Kampementsbadet.

Inom några år kommer det att se annorlunda ut här. Då är utbudet större, restaurangerna fler och kajpromenaden utbyggd. Då finns det runt 1 700 lägenheter och cirka 5 000 boende, tusentals nya kvadratmeter lokaler med 10 000 arbetande människor. 600 meter ny kajpromenad och 10 000 kvadratmeter nya parker och torg. Hela visionen kan du läsa om här.

Ta steget redan nu, se våra lediga lokaler här 

Tillsammans

Värtahamnen är ett fantastiskt stadsutvecklingsprojekt som kräver samarbete för att lyckas. Därför har vi på Vasakronan gått samman med flera andra ledande aktörer i Stockholm, för att tillsammans driva utvecklingen framåt. I det gemensamma bolaget Stadsutvecklarna i Värtahamnen ingår, utöver Vasakronan även Bonnier Fastigheter, Kungsleden, Wallfast, Stockholms Hamnar, Niam samt Stockholms stad genom Exploateringskontoret. Tillsammans lägger vi byggstenarna för stadens vision och Stockholmarnas nästa stadsdel.

Höga hållbarhetsambitioner

Värtahamnen utvecklas med en tydlig hållbarhetsprofil. Stadsdelen har stadens högst satta miljömål, men präglas också av social hållbarhet med sina välkomnande offentliga rum, spännande parker, gröna takterrasser, inbjudande kajer och familjära atmosfär.

 

Besök framtiden. 

Så här ser Värtahamnen ut om några år – om vi och de andra fastighetsutvecklarna i Värtahamnen får bestämma. Tillsammans lägger vi byggstenarna för Stockholms nästa stadsdel. Den här filmen ger liv till vår gemensamma vision.

Välkommen till en stad i staden, en stadsdel i världen.

Ligg steget före – tips till dig som inte vill vänta

Värtahamnen har framtiden för sig, men redan nu har du möjlighet att bli en del av dess spännande utveckling. Här kan du se några av de lediga lokaler vi har tillgängliga just nu. Vi planerar en vidareutveckling i området och kommer att kunna erbjuda ytterligare kontorsmöjligheter inom kort. Hittar du inte vad du söker? Ta kontakt med oss så kan vi presentera ytterligare möjligheter.

Läget? Jo tack – bra! 

Norra länken, bussar, t-bana och cykelbanor. På ca 6 minuter går du till och från Tunnelbana Gärdet.  Närmaste busshållplats precis utanför porten. Väljer du bilen rekommenderar vi Norra länken/E20 via nya tunneln eller Lidingövägen om du ska åt det hållet.

Först till Värtahamnen

I Värtahamnen växer en ny stadsdel fram. Vi ville undersöka hur man snabbast tar sig dit och arrangerade ett race från Stureplan. Slår cykeln bilen eller är det kollektivtrafiken som vinner?

Mer om Värtahamnen 

Vi skulle kunna berätta hur mycket som helst om Värtahamnen. Vi själva är stolta över att få vara med i den utveckling som sker och som vi driver tillsammans med Stockholms stad och andra fastighetsägare. Området har också en spännande historia. Om du är extra intresserad och har lite tid över så bjuder vi på extra läsning om området och utvecklingen här.

Stadsutvecklarna i Värtahamnen

Läs mer om visionen och framtida projekt. Lyssna till stadsutvecklarnas podcast och följ med i senaste nytt om områdets utveckling.

Klicka här för att komma till Värtahamnens samlingssida

Vision Värtahamnen.

Stockholm växer

Stockholm stad har stora ambitioner för Norra Djurgårdsstaden, Värtahamnen, Värtahamnspiren och Södra Värtan. Få koll på vad som är vad och stadens utvecklingsplaner. Studera detaljplanen i en 3D-modell med mera.

Läs mer om stadens planer för Värtahamnen här

Tycker du att Värtahamnen verkar intressant? Jag visar dig gärna. Hör av dig till mig så tar vi det därifrån.

Uthyrare Richard Helgesson 070-737 04 60 richard.helgesson@vasakronan.se