Ett hus för vår tid – och för framtiden

Tre Vapen på Östermalm är ett kontorshus som ger utrymme för all tid. Kontorstid, mötestid och egentid. Tid för fokus, framåtblickande och nya tankar. Men också för sköna pauser i ett späckat jobbschema.

Förbättra din springtid längs Gärdets motionsspår. Ta dig tid för en kaffe i solen på den gröna innergården. Upplev årstidernas växlingar i den vackra naturen direkt runt hörnet.

I huset möts dåtid och nutid. Byggnaden uppfördes 1959 för Konstfack och bevarade detaljer från förr skapar än idag charm och karaktär till huset. Nu rustas Tre Vapen upp med moderna, flexibla och hållbara kontor. Välkommen att låta framtiden ta plats!

Se våra lediga lokaler här

Boka möte – Tre Vapen

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och bokar en tid för visning.

Tre Vapen och Gärdet i siffror

Vasakronan är stolta ägare av några av Östermalm och Gärdets mest profilstarka byggnader såsom det brutalistiska kvarteret Garnisonen och Tre Vapen, Konstfacks gamla lokaler i slutet av Valhallavägen. Vi vet det mesta om läget och varför det är en sån perfekt plats för att ha ett kontor.

5 000 000
kvadratmeter grönska på Gärdet.
7 200
kvadratmeter kontorsplatser.
1959
Ett modernt kontorshus med 60-årig historia.
1–8 min
promenadavstånd till T-bana, bussar och service.

Dåtid, nutid och framtid

I Tre Vapen sitter historien i väggarna. Det kulturminnesmärkta huset med den rutmönstrade fasaden byggdes 1959 för Konstfack och ritades av arkitekten Gösta Åbergh. Än idag går man i samma generösa trappor med de vackra originaldetaljerna i trä och smide.

2005 genomfördes en omfattande renovering och tillbyggnad av Tre Vapen. Nu får huset ytterligare ett ansiktslyft med nyrenoverade och moderna lokaler för företag som söker ett kontor utöver det vanliga.

Med omtanke om framtiden sänker vi fastighetens klimatavtryck. Tack vare solceller på taket, cykelservice-koncept, bikupor på innergården och planteringar för biologisk mångfald har Tre Vapen lyckats kamma hem miljöcertifieringen LEED Guld.

Fasadernas rutmönster i genomskinligt och svart glas ger huset sitt karakteristiska uttryck.

Alla tiders kontorsområde

1

Kontorstid

I Tre Vapen finns sammanlagt 7 200 kvadratmeter lediga kontorsytor på fyra våningsplan. De ljusa och nyrenoverade kontoren, som rymmer cirka 30–60 medarbetare, är genomtänkta in i minsta kvadrat för att förenkla din arbetsdag.

2

Lunchtid

Vad är du sugen på idag? I krokarna kring Tre Vapen finns restauranger och caféer för alla smaker. Är du bekväm går du bara några trappor ned till husets egen restaurang. Vill du njuta av lunchen utomhus kan du enkelt köpa med dig något gott och slå dig ner i grönskan på den soliga innergården.

3

Egentid

I Tre Vapen har du naturen alldeles inpå knuten och kan njuta av årstidernas växlingar på nära håll. Unna dig lite egentid i jobbschemat och fyll på med ny energi. Ut och njut på en lunchpromenad, springrunda eller varför inte en tur i skidspåret.

Moderna och nyrenoverade kontor med bevarade detaljer från förr.

Robert Sundqvist, chef facility management, Handelsbanken.

5 snabba frågor till Robert Sundqvist, chef facility management på Handelsbanken och hyresgäst i Tre Vapen

1. Vad är viktigt för er när det gäller ert kontor?

För oss är det viktigt att kontoret är funktionellt och flexibelt samt lever upp till medarbetarnas krav på god inomhusmiljö med ljud, ljus och luft. Gärna inspirerande arbetsmiljö som gör att våra kolleger trivs.

2. Vad tycker ni är bra med att sitta i Tre Vapen?

Vi uppskattar de öppna ytorna, ljuset och atmosfären i fastigheten. Här finns möjlighet till samarbete med gemensamma ytor och många mötesrum. Det är viktigt med goda kommunikationsmöjligheter och vi uppskattar närheten till bussar och t-bana samt bra förutsättning för cykelpendling.

3. Hur många arbetar på ert kontor i Tre Vapen?

Vi är cirka 750 medarbetare som har vår hemvist i fastigheten.

4. Vad gör Handelsbanken?

Banken består av såväl bankkontor som centrala enheter och de senare stöttar med utveckling och annat. I fastigheten Tre Vapen återfinns områden inom betalning, telefonbank och dotterbolaget Ecster.

5. Vad är ditt bästa Tre Vapen-tips?

Möjligheten att promenera runt Gärdet eller till Djurgårdsbrunnskanalen på lunchen. En glass med kollegerna eller kanske picknick i grönskan. Vintertid finns möjlighet att åka skidor ett stenkast från kontoret.

Nolltid

Gångtid till kommunikationer och service:

  • Fältöversten: 8 minuter
  • T-bana Karlaplan: 8 minuter
  • Busshållplats Hakberget (linje 72): 1 minut
  • Busshållplats Filmhuset (linje 72, 76): 2 minuter
  • Busshållplats Lindarängsvägen (linje 72, 76): 4 minuter
  • Busshållplats Storskärgatan (linje 1): 1 minut
  • Busshållplats Banérgatan (linje 4): 2 minuter

Några av våra lediga lokaler i Tre vapen

Jag vill se fler Lediga lokaler på Östermalm

Är du intresserad av ett kontor i Tre Vapen?

Hör av dig till mig, så kan vi ses över en kopp kaffe.

Jesper Annerstedt

Uthyrare 070-445 35 38

Läs mer om vårt utbud på Östermalm

Se våra lediga lokaler på Östermalm