Stockholm, City

Styrpinnen 15


  • Adresser: Kungsträdgårdsgatan 16 / Näckströmsgatan 1
  • Byggt/ombyggt: 1902/2019
  • Miljöcertifiering: LEED Platina (2022)
  • Kontor: 3 444 m2
  • Övrigt: 203 m2
  • Arkitekt: Erik Lallerstedt och Ture Stenberg
För hyresgäster

Fastighetens historia

Huset uppfördes för Hernösands Enskilda Banks räkning under åren 1989-1901. Byggmästaren och arkitekten Ludvig Petersson lät Ture Stenberg rita interiören och Erik Lallerstedt stå för fasadens utseende. 1918 byggdes ytterligare en våning mot Näckströmsgatan och en takvåning mot Kungsträdsgårdsgatan. På 1970-talet genomfördes en omfattande renovering och ansiktslyftning; fasaden färgades om och balkongbröstningarna lyftes. Dessutom genomfördes ett antal ombyggnationer invändigt och installationer byttes. Man bevarade det gamla styrelserummet som finns kvar än idag.

Ytterligare modernisering av installationer utfördes under 1990-talet.

Så vitt känt har det ej funnits någon stadsbebyggelse eller verksamhet på tomten innan huset byggdes.

Om fastigheten

Ett hus som en gång i tiden utgjorde startskottet för det som idag är stadens finansiella maktcentrum. Vacker sekelskiftesfastighet i bästa cityläge. Nära till Kungsträdgården, Norrmalmstorg, Stureplan och allt annat i Stockholms city. Två entréer finns i fastigheten, en på Kungsträdgårdsgatan och en på Näckströmsgatan.

Service i närområdet

Fastigheten är belägen vid Kungsträdgården med närhet till stadens bekvämligheter och Djurgårdens grönområden. Ett stenkast bort finns Norrmalmstorg och Berzelii park. Från Nybrokajen avgår ett flertal skärgårdsbåtar.

I området finns gott om restauranger för både snabblunch och representationsmiddag. I närheten finns exempelvis Max, Mc Donald´s, Friday´s och restaurang Riche.

När det gäller shopping finns det mesta, inte minst i gallerior och varuhus i närområdet. Vid stureplan finns Sturegallerian och på Hamngatan ligger NK och Gallerian. Granne med NK på Regeringsgatan finner man Mood Gallerian som kantas av butiker, kaféer och restauranger.

I sturegallerian ligger även den exklusiva spa- och träningsanläggningen Sturebadet.

Kommunikationer

Det är nära till både t-bana Östermalmstorg (röda linjen) och till Norrmalmstorg där bussar och spårvagnar avgår. Kort promenad till T-Centralen som trafikeras av samtliga tunnelbanelinjer, fjärrtåg och flygplatskommunikationer. Från Nybrokajen avgår ett flertal båtlinjer.

För mer information, se sl.se

Parkering & laddplatser

Hyresgäster kan kontakta Q-park på telefon 0771-96 90 00, eller besök www.q-park.se för att hyra P-plats i närliggande garage. Besökande till fastigheten hänvisas till allmänna parkeringsgarage i närområdet, exempelvis på Regeringsgatan eller Smålandsgatan.

Dina kontaktpersoner

Niklas Sjögren
Affärsansvarig kontor

070-557 59 85

Skicka e-post
Molly Stockenstrand
Bitr. affärsansvarig

076-130 63 75

Skicka e-post
Mikael Ebsen
Teknikansvarig

08-782 04 74

Skicka e-post