Stockholm, City

Styrpinnen 12


  • Adresser: Hamngatan 13
  • Byggt/ombyggt: 1979/1995
  • Miljöcertifiering: LEED Guld (2022)
  • Kontor: 1 902 m2
  • Butik: 320 m2
  • Övrigt: 1 m2
  • Arkitekt: EHKL AB
För hyresgäster

Fastighetens historia

Detta hus byggdes 1977-78. Arkitekt var EHKL AB och byggherre var Förvaltnings AB Korbe & Co. På platsen låg tidigare ett hus uppfört 1876-78 som åren 1908-61 inrymde AB Gustaf Holmbloms välkända kappaffär. Ännu på 1640-talet var det område som i dag upptas av Norrmalmstorg med angränsande kvarter en vik av Saltsjön. Hela kvarteret Styrpinnen ligger på mark som erövrats genom utfyllnader i denna vik. Det var de dåliga grundförhållandena på denna utfyllda mark som gjorde att det äldre huset på platsen måste rivas.

Om fastigheten

Fastigheten som ligger vid Norrmalmstorg är modern med en fantastisk utsikt över torget. Norrmalmstorg omges av attraktiva kvarter som lever under dygnets alla timmar med shopping, kulturliv, restauranger och kontorsarbete. Här finns både tunnelbana, bussar och båttrafiken på Nybrokajen utanför dörren eller bara ett stenkast bort.

Modern fastighet med miljöcertifiering och gemensam takterrass mitt i stan

Huset från slutet av 1970-talet är ombyggt 1995 och miljöcertifierat med LEED guld. Alla husets hyresgäster har tillgång till takterrassen som har vyer över stan. Byggnaden ligger granne med anrika Berns i Berzelii park och natursköna Djurgården nås på promenadavstånd. Nära ligger även Kungsträdgården som under några veckor på våren badar i rosa blommor och ivriga fotografer. Förutom den smidiga närheten till kollektivtrafik finns dessutom möjlighet för den som behöver ta bilen möjlighet att hyra parkeringsplats i närliggande garage.

Service i närområdet

Fastigheten är belägen vid Norrmalmstorg med närhet till Stadens bekvämligheter och Djurgårdens grönområden. Ett stenkast från Kungsträdgården. Från Nybrokajen avgår ett flertal skärgårdsbåtar.

Restauranger.
I området finns gott om restauranger för både snabblunch och representationsmiddag. I närheten finns exempelvis restaurang Riche och Friday´s.

Handel och shopping.
När det gäller shopping finns det mesta, inte minst i gallerior och varuhus i närområdet. Vid stureplan finns Sturegallerian och på Hamngatan ligger NK och Gallerian. Granne med NK på Regeringsgatan ligger Mood Gallerian som är fylld med butiker, kaféer och restauranger. Vid korsningen Hamngatan/Regeringsgatan ökar möjligheterna för den shoppinglade med butiker såsom Victoria’s Secret och XXL.

Träning och hälsa

Sats Stureplan – Beläget på Birgerjarlsgatan 6C.
Fitness24seven – Beläget på Regeringsgatan 59
Aleris vårdcentral – Beläget på Riddargatan 1
Sturebadet – Beläget i Sturegallerian

Kommunikationer

Promenadavstånd till några viktiga kommunikationspunkter i Stockholm city.
Arlanda Express – 8 min
Citybanan och T-centralen -10 min
Stockholms centralstation – 10 min
Göteborg 3,5 timmar (via Stockholms Central)
London 3,5 timmar (via Arlanda Express och Arlanda flygplats)

Tunnelbana
Det är nära till  t-bana Östermalmstorg (röda linjen)


Bussförbindelser

I Norrmalmstorg avgår bussar och spårvagnar. Kort promenad till T-Centralen som trafikeras av samtliga tunnelbanelinjer, fjärrtåg och flygplatskommunikationer. Från Nybrokajen avgår ett flertal båtlinjer.

För mer information, se www.sl.se

Parkering & laddplatser

Hyresgäster kan kontakta Q-park på telefon 0771-96 90 00, eller besök www.q-park.se för att hyra P-plats i närliggande garage. Besökande till fastigheten hänvisas till allmänna parkeringsgarage i närområdet, exempelvis på Regeringsgatan och Birger Jarlsgatan.

Dina kontaktpersoner

Niklas Sjögren
Affärsansvarig kontor

070-557 59 85

Skicka e-post
Silvia Neveris
Affärsansvarig handel

072-510 64 17

Skicka e-post
Molly Stockenstrand
Bitr. affärsansvarig

076-130 63 75

Skicka e-post
Mikael Ebsen
Teknikansvarig

08-782 04 74

Skicka e-post