Stockholm, City

Stuten 12


  • Adresser: Kungsgatan 25-27 / Regeringsgatan 67-71 / Oxtorgsgatan 2-4
  • Byggt/ombyggt: 1925/1974/2002-2005
  • Miljöcertifiering: LEED Guld (2022)
  • Kontor: 11 781 m2
  • Butik: 2 628 m2
  • Övrigt: 479 m2
  • Arkitekt: Albin Stark, H Åkerblad och P O Stark
För hyresgäster

Fastighetens historia

Fastigheten Stuten 12 sträcker sig genom kvarteret och har således fasader mot Kungsgatan, Regeringsgatan samt Oxtorgsgatan. Det äldre huset uppfördes mellan åren 1924 och 1926 efter ritningar av Albin Stark och har fasad mot både Kungsgatan och Regeringsgatan. Mot Regeringsgatan och Oxtorgsgatan uppfördes 1971-73 ett nytt kontorshus som under 2000-talet genomgick en omfattande renovering med bl.a. en tillbyggnad och byte av fasaden.

Äldre bilder på hur det har sett ut i kvarteret kan du se om du följer länkarna nedan.

Regeringsgatan söderut från bron över Kungsgatan 1962

Hörnet Regeringsgatan/Kungsgatan 1907

Kungsgatan västerut från hörnet Regeringsg./Kungsg. 1956

Länkarna går till Stockholmskällan, en webdatabas som samlar källmaterial om Stockholm. Besök gärna sidan för fler bilder och information om kvarteret Stuten eller andra platser som Du kan vara intresserad av!

Om fastigheten

Fastigheten som ligger mitt i innerstans affärskvarter är renoverad med hög kvalitet och standard. De tre byggnaderna på Norrmalm är från 1924 respektive 1974 och sträcker sig över kvarteret i hörnet Kungsgatan och Regeringsgatan, med fasader mot Regeringsgatan, Kungsgatan samt Oxtorgsgatan. 

Högsta miljöklass, mitt i affärscity och nära Stockholms Centralstation
Här hittar ni flexibla, moderna och yteffektiva kontor av olika storlek. Fastigheten har genomgående höga kvalitativa materialval och den internationellt erkända miljöcertifieringen LEED Platinum. Kvarteren är mycket centrala med närhet till både tunnelbanan, T-centralen och Arlanda Express. Här myllrar det av restauranger, shopping och all service som kan tänkas behövas i vardagen och efter jobbet. Dessutom finns många gym och även närhet till grönområden och parker som man når på några minuters promenad.

Vi längtar efter att få berätta mer om dessa moderna lokaler – boka en visning!

Service i närområdet

Läget mitt i Stockholm city gör att all tänkbar service finns alldeles utanför huset. Längs med Kungsgatan finns butiker och restauranger och en liten bit nedför Regeringsgatan ligger NK och Gallerian Mood med dess utbud av butiker, kaféer och restauranger. Postens Företagscenter finns strax intill.

Hotell
Det finns flera hotell med god kvalitet i området. Här är ett par exempel.
• Elite hotel Stockholm Plaza på Birgerjarlsgatan 29 från fastigheten
• Nobishotel på Norrmalmstorg 2-4
• Hotel Kung Carl på Birger Jarlsgatan 21.

Restauranger
I området finns gott om restauranger för både snabblunch och representationsmiddag. I närheten ligger exempelvis restaurangerna K25, Mc Donalds, Sturehof och Kungshallen.

Shopping
När det gäller shopping finns det mesta, inte minst i gallerior och varuhus i närområdet. Vid Stureplan finns Sturegallerian och på Hamngatan ligger NK och Gallerian. På Regeringsgatan ligger gallerian Mood Stockholm som kantas av kaféer, butiker och restauranger.

Träning och hälsa
Sats Stureplan – Beläget på Birgerjarlsgatan 6C. 

Fitness24seven – Beläget på Regeringsgatan 59
Aleris vårdcentral – Beläget på Riddargatan 1

Kommunikationer

Promenadavstånd till några viktiga kommunikationspunkter Stockholm city.
Arlanda Express – 8 min
Citybanan och T-centralen – 6 min
Stockholms centralstation – 8 min
Göteborg 3,5 timmar (via Stockholms Central)
London 3,5 timmar (via Arlanda Express och Arlanda flygplats)

Tunnelbana

Fastigheten ligger nära tunnelbanestationerna T-centralen, Hötorget och Östermalmstorg. Allra närmast ligger Hötorget ca 100 m från fastigheten. Dessutom finns tillgång till ett flertal innerstadsbussar i direkt anslutning till kvarteret.

Parkering & laddplatser

Vasakronan kan inte erbjuda parkering i anslutning till fastigheten. Hyresgäster kan kontakta Aimo park på telefon 0771-96 90 06, eller besöka www.aimopark.se för att hyra P-plats i närliggande garage. Besökande till fastigheten hänvisas till allmänna parkeringsgarage i närområdet, exempelvis Oxtorgsgaraget, Hötorgsgaraget eller Parkaden.

Dina kontaktpersoner

Sara Andersson
Affärsansvarig kontor

073-393 62 61

Skicka e-post
Anna Hofström
Affärsansvarig handel

076-776 43 70 · 08-566 205 20

Skicka e-post
Molly Stockenstrand
Bitr. affärsansvarig

076-130 63 75

Skicka e-post
Sten-Göran Nilsson
Teknikansvarig

08-782 03 83

Skicka e-post