Göteborg, Centrum

Storgatan 53


  • Adresser: Storgatan 53 / Södra vägen 3-5
  • Byggt/ombyggt: 1957/1957/2009
  • Miljöcertifiering: LEED Platina (2019)
  • Kontor: 5 182 m2
  • Butik: 496 m2
  • Övrigt: 928 m2
  • Arkitekt: Erik och Tore Ahlsén

Fastighetens historia

Fastigheten ritades av arkitekterna Erik och Tore Ahlsén åt försäkringsbolaget Folksam. Huset invigdes år 1957. Tanken bakom konstruktionen var att stommen skulle vara fristående och inte styra rumsindelningen. Sedan huset byggdes har en stor invändig renovering skett för att modernisera kontoren men orginaldetaljer har bevarats för att ha kvar husets ursprungliga 50-tals känsla.

Om fastigheten

Fastigheten ligger på Södra Vägen 3 och Storgatan 53 vilket är ett mycket centralt läge i Göteborg, nära Kungsportsavenyn och granne med Heden. Såväl kommersiell som offentlig service och kollektivtrafik finns inom nära gångavstånd.

Service i närområdet

Fastigheten ligger precis vid Göteborgs paradstråk Kungsportsavenyn, som har en mängd butiker, restauranger och service att erbjuda. Med gångavstånd till Svenska mässan, Heden och Göteborgs citykärna är det en utav de mest attraktiva kontorsfastigheterna i Göteborg.

Närmsta hållplats för lokaltrafik är Heden och Valand. Hållplatsen Heden finns intill byggnaden och Valand nås med 2 min gång.

Närmsta mataffär är Lidl på 2 min gångavstånd.

Kommunikationer

Fastigheten är centralt belägen med goda kommunikationsmöjligheter. Den närmsta busshållplats är Heden (precis vid entrén) och spårvagnshållplatsen Valand som nås med 2 minuters gång. Centralstationen ligger ca 5 minuter bort med spårvagn, 10 minuter till fots.

Från Valand går spårvagn 2, 3, 4, 7 & 10 till Centralstationen.

Mer info, tidtabeller m.m. finner du på Västtrafik.

Cykel är ett enkelt sätt att ta sig runt på i centrala Göteborg. I området finns det flera Styr & ställ cyklar att hyra.

Parkering & laddplatser

Vasakronans hyresgäster kan hyra garageplats i fastigheten med infart från Södra vägen, det finns ca 20 st platser. Kontakta Vasakronan för mer info och uthyrning av plats. Observera den fria takhöjden på 2 meter (1,9m vid vissa rör i taket).

Besöksparkering finns på Heden och på parkeringsdäcket vid Kristinelundsgatan 13-15, samt i begränsat antal på kringliggande gator.

Dina kontaktpersoner