Uppsala, Centrala Uppsala

Hugin


  • Adresser: Dragarbrunnsgatan 75-79 / Kungsängstull 1-5 / Strandbodgatan 2-4 / Ebba Boströms gata 7 / Hamnesplanaden 1-5
  • Byggt/ombyggt: 1975/1994/1997/2008/2024
  • Kontor: 15 000 m2
  • Övrigt: 15 000 m2
  • Arkitekt: Ombyggnad 2024: White arkitekter. Tidigare: Arkitekthuset L. Carlbring
För hyresgäster

Om fastigheten

En bas för hållbart arbetsliv.

Lumi bjuder på puls, paus och inspiration i en flexibel och hållbar arbetsmiljö.

Lokalerna i Lumi är toppmoderna och består av material valt med omsorg som till stor del är återbrukat. Med regnvattenåtervinning och solceller bidrar huset kontinuerligt till ett lägre klimatavtryck. Lumi består av sju våningar med ljusa och öppna kontor Gränsen mellan ute och inne suddas ut genom den rymliga ljusgården och takterrassen. Utanför dörren väntar sedan grönstråk, närservice och kommunikationsmöjligheter. Huset är en påbyggnad av den redan befintliga betongstommen. Ibland är återbruket subtilt, ibland synligt, men alltid estetiskt och modernt. Fasaden har klätts med skiffer, ett naturmaterial som har låg klimatpåverkan och åldras vackert.

Denna fastighet ligger mitt emellan Fyrisån och Resecentrum. 

Service i närområdet

Fastigheten ligger bara några minuters promenad från Uppsalas innerkärna med alla dess butiker, restauranger och caféer. Med några minuter till Uppsala Centralstation/Resecentrum finns helt enkelt all tänkbar service och kommunikation inom räckhåll.

Övrig service
Vi vill att våra hyresgäster ska kunna fokusera på sin kärnverksamhet. Därför kan vi genom vår tjänstepartner Coor erbjuda hjälp med en stor del av de andra uppgifter som måste lösas på ett företag, t ex konferens, reception, telefoni, vaktmästeri och städning av den egna lokalen.

Kontakta Coor på telefon 010-559 57 30 eller e-mail hyresgast@coor.com för att höra mer, du hittar också information på deras serviceportal:

> Länk till Coors serviceportal för Vasakronan” href=”https://portal.coor.com/vasakronan/vasakronan/” target=”_blank”>» Länk till Coors serviceportal för Vasakronan

Kommunikationer

Med ett par minuters promenad till Uppsala Centralstation/Resecentrum är det enkelt att transportera sig till och från kontoret med såväl cykel eller bil som kommunalt.

Tåg
Uppsala Centralstation och Resecentrum är ett kommunikationsnav för buss- och tågtrafik. Avståndet till Stockholms Central är tidsmässigt ca 40 minuter från Uppsala och hit kör såväl SJ som SLs pendeltåg flera gånger i timmen. Pendeltåget stannar även på Arlanda. Upptåget, som trafikerar Gävle-Uppsala, har många dagliga avgångar.

Länk till SJs webbplats
Länk till SLs webbplats

Buss
Närmaste busstation är Samariterhemmet på Kungsgatan.

Från centralstationen och Resecentrum går förutom flertalet stadsbussar även regionala bussar mot såväl Enköping eller Västerås som Norrtälje och Östhammar.

För tidtabeller och mer info se ULs hemsida:
Länk till Uppsala Buss (UL) webbplats

Bilpool
I närliggande kvarter ligger byggnaden Magasin X där Volvo on Demand – en bildelningstjänst för privat- och företagskunder har poolbilar i garaget. Du bokar enkelt en bil direkt i deras app och kör från en timme till så länge du behöver. Behöver du hjälp finns support på plats dygnet runt. Läs mer på deras hemsida.

Parkering & laddplatser

I garaget finns möjlighet att hyra parkeringsplats för de som arbetar i huset. Infart från Strandbodgatan. Besökare hänvisas till parkering längs gatan.

APCOA Parking ansvarar för uthyrningen av parkeringsplatser, så för att hyra en p-plats kontakta APCOAS kundtjänst på telefonnummer 08-556 306 70 eller mail uthyrning@apcoa.se.  

Dina kontaktpersoner

Gustav Holst
Affärsansvarig kontor

070-312 51 66 · 018-489 20 90

Skicka e-post
Sara Hollsten
Bitr. affärsansvarig

073-091 68 30 · +4618-489 20 47

Skicka e-post