Stockholm, Solna

Hilton 7


  • Adresser: Gustav III:s Boulevard 48-52
  • Byggt/ombyggt: 2018/
  • Miljöcertifiering: LEED Platina (2019)
  • Kontor: 9 449 m2
  • Butik: 272 m2
  • Övrigt: 54 m2
  • Arkitekt: Sweco
För hyresgäster

Fastighetens historia

I Frösunda delar bostadshus och kontorsbyggnader på utrymmet mellan järnväg och morväg. De kommersiella fastigheter som har byggts längs med E4:an avser att bullerskydda de bakomliggande bostadshusen. Området har byggts ut från slutet av 1990-talet och nu byggs den sista tomten i området.

Frösundas totala kontorsyta är omkring 150 000 m². När området står färdigt kommer drygt 10 000 människor att bo och arbeta i Frösunda. Några byggnader från den miltära tiden har bevarats. Det gamla kanslihuset hyser numera fredsforskningsinstitutet SIPRI, en logementsbyggnad används som förskola och den militära utbildningsbyggnaden används numera efter en tillbyggnad som skola. I administrativt avseende hör Frösunda till området ”Järva”, enligt Solna kommuns indelning.

Många stora företag har etablerat sig i Frösunda. Bland de företag som har sina svenska eller nordiska huvudkontor i Frösunda kan nämnas Canon, Eniro, JM, Hewlett Packard, Agresso, Gartner, Eli Lilly, Bisnode, Bayer och Billerud. Alla företagen har sina kontor på Gustav III:s Boulevard åt E4:an vilket, förutom bullerskydd för de boende, även ger företagen utmärkta skyltlägen.

Boulevarden kantas av hus med kaféer, restaurangen, affärer och servicebutiker. Två gångtunnlar under E4:an samt en bro över motorvägen förbinder området Frösundavik med Nationalparken – Hagaparken och Brunnsviken.

Om fastigheten

Fastigheten har en fasad med vit-mönstrad betong, trä samt mässing, allt i ett triangelmönster som får fastigheten att gnistra. Fastigheten är byggd med högsta möjliga miljöklass! Byggnaden har nio kontorsplan med café, cykelhubb och garage längst ner. Den välkomnande entrén på plan 3, med en välmöblerad lounge, i det stora atriumet ger ljus och rymd. De två översta våningsplanen är byggda helt i trä. I fastigheten finns cirka 1 000 arbetsplatser, och varje våningsplan erbjuder ca 1 600 trevliga, effektiva och moderna kvadratmeter. Förutom ett av Sveriges absolut bästa skyltlägen finns både takterrass och taklounge tillgänligt för husets alla gäster.

Service i närområdet

I närområdet finns flera restaranger, caféer, närbutiker och en livsmedelsbutik. Mall of Scandinavia samt Friends Arena på promenadavstånd med all tänkbar service och ett mycket stort utbud av restauranger och shopping.

På promenadavstånd från fastigheten, vid Rosenborgsgatan 12, kan man vända sig till den Coor-bemannade receptionen för att hyra konferensrum, med storlekar mellan 10 upp till 20 personer.

På parkeringen vid Rosenborgsgatan 12 erbjuds bilpool genom Volvo On Demand för privatpersoner och företag.

Kommunikationer

Bil
Direkt närhet till både E4:an såväl som E18. Det är cirka 5 km till innerstaden och tar ungefär 8-10 minuter med bil under normaltrafik. Till Arlanda tar resan cirka 30 minuter.

Kollektivt
Den som inte reser med bil tar pendeltåget till Solna Station alternativt Ulriksdal. Ca 300 bort finns ett flertal busslinjer som trafikerar norrort, Solna Centrum (T-bana) och till innerstaden. Tvärbanan ansluter vid Solna Station. Om några år kommer även T-bana anslutas vid Solna Station. Mer info finns på sl.se

Elbuss
Från september 2019 erbjuds du som är hyresgäster i Frösunda en gratis pendlingsbuss till och från Solna Station. Bussen går helt och hållet på el och blir ett miljövänligt sätt att ta sig till och från jobbet. Syftet är att underlätta resvägen för våra hyresgäster och bussen är bara en av många tjänster som Vasakronan kan erbjuda.

El-bussen kommer inte att gå på tidtabell, utan ska snurra mellan sina två stationer, vilket gör att uppgivna tider är cirkatider. Läs mer på vasakronan/elbuss.

El-busslinjen kommer att trafikera området enligt nedan.

Tider:
– måndagar till torsdagar: ca 07:00 – ca 09:00 och ca 15:00 – ca 18:00
– fredagar ca 07:00 – ca 09:00 och ca 14:00 – ca 17:00

Stationer:
– Gustav III:s Boulevard 64 (På- och avstigningsplats framför JM AB)
– Kolonnvägen (pendeluppgången mot MoS, nedanför trapporna och fickan efter rondellen)

Turtäthet:
Avgång cirka var 10:e minut. Bussen kan följas i realtid på vasakronan/elbuss.

Bilpool med Volvo On Demand
Vid Rosenborgsgatan 10-12 hittar du tillgängliga bilar från Volvo On Demand – en bildelningstjäns för privat- och företagskunder. Volvo On Demand erbjuder ett smidigt och hållbart sätt att köra bil i tjänsten, utan långa kontrakt och dolda avgifter. Du bokar enkelt en bil direkt i deras app och kör från en timme till så länge du behöver. Och behöver du hjälp finns support på plats dygnet runt. Läs mer påwww.volvocars.com/se/on-demand

Parkering & laddplatser

Parkeringsmöjligheter finns för våra hyresgäster i något av fastighetens tre garage. Garaget har infart på Gustav III:s Boulevard 52 (husets vänstra sida för varmgaraget på plan 2, och husets baksida för varmgaraget på plan 1 och kallgaraget). Access sker med tilldelade passagebrickor. Övrig parkering sker på gatan.I varmgaragen finns parkeringsplatser utrustade med laddstolpar för laddning av elfordon. Laddstolparna erbjuder laddeffekt på ca 3 kW och har Typ 2 uttag. Ett särskilt parkeringstillstånd utfärdas för dessa platser.

Vasakronan har gett Parkman uppdraget att förvalta våra garage och parkeringar på denna fastighet. För dig som hyresgäst innebär det att:

  • du kontaktar Parkman vid frågor kring förhyrda platser.
  • du tecknar parkeringsavtal direkt med Parkman. Vasakronan kvarstår som hyresvärd.
  • Parkman sköter hyresaviseringar, p-tillstånd, eventuella kölistor m.m.

Vid felanmälningar och frågor, kontakta Parkman vasakronan@parkman.nu.  

Vid allmänna frågor, kontakta Parkman kundtjänst på 08-734 90 00 (knappval 1) eller info@parkman.nu 
Öppet alla dagar 08:00-20:00, lunchstängt 12:00-13:00

Vid uthyrningsfrågor, kontakta Parkman uthyrning på 08-734 90 00 (knappval 2) eller uthyrning@parkman.nu 
Öppet måndag-fredag 08:30-16:00

Dina kontaktpersoner

Nina Dragicevic
Affärsansvarig kontor

073-070 98 30

Skicka e-post
Jisreel Rodriguez
Bitr. affärsansvarig

076-375 90 35 · 08-566 205 36

Skicka e-post
Joakim Viklund
Teknikansvarig

08-566 206 45

Skicka e-post