Stockholm, Solna
Hilton 7
 • Adresser:
  Gustav III:s Boulevard 48-52
 • Byggt/ombyggt:
  2018/
 • Kontor:
  9 421 m2
 • Butik:
  272 m2
 • Övrigt:
  56 m2
 • Arkitekt:
  Sweco

Om fastigheten

Nu byggs vår femte kontorsfastighet i Frösunda!

Fastigheten med högsta möjliga miljöklass kommer att stå färdig för tillträde sommaren 2019. Fastigheten uppförs i vit mönstrad betong, trä och mässing i ett triangelmönster som får fastigheten att gnistra. Byggnaden kommer uppföras i 9 plan med garage och cykelcafé längst ner. Den välkomnande entrén på plan 3, med en välmöblerad lounge, i det stora atriumet ger ljus och rymd. De två översta våningsplanen byggs helt i trä. Här kommer 1000 arbetsplatser att skapas och varje våningsplan erbjuder ca 1600 trevliga, effektiva och moderna kvm. Plan 3 till 7 är delbara. Förutom en av Sveriges absolut bästa skyltlägen kommer både takterrass och taklounge att finnas för husets alla gäster.

 • Bästa skyltläget mot E4
 • Takterass och taklounge

Service i närområdet

I närområdet finns flera restaranger, caféer, närbutiker och en livsmedelsbutik. Mall of Scandinavia samt Friends Arena på promenadavstånd med all tänkbar service och ett mycket stort utbud av restauranger och shopping.

Kommunikationer

Direkt närhet till både E4:an såväl som E18. Det är cirka 5 km till innerstaden och tar ungefär 8-10 minuter med bil under normaltrafik. Till Arlanda tar resan cirka 30 minuter.

Den som inte reser med bil tar pendeltåget till Solna Station alternativt Ulriksdal. Ca 300 bort finns ett flertal busslinjer som trafikerar norrort, Solna Centrum (T-bana) och till innerstaden. Tvärbanan anluter vid Solna Station. Om några år kommer även T-bana anslutas vid Solna Station.

Parkering

Fastigheten kommer ha ca 150 parkeringsplatser i garage + kallgarage. Övrig parkering sker på gatan eller via hyrd p-plats i övriga Vasakronan garage. Cykelgarage finns att tillgå i fastigheten.

Fastighetens historia

I Frösunda delar bostadshus och kontorsbyggnader på utrymmet mellan järnväg och morväg. De kommersiella fastigheter som har byggts längs med E4:an avser att bullerskydda de bakomliggande bostadshusen. Området har byggts ut från slutet av 1990-talet och nu byggs den sista tomten i området.

Frösundas totala kontorsyta är omkring 150 000 m². När området står färdigt kommer drygt 10 000 människor att bo och arbeta i Frösunda. Några byggnader från den miltära tiden har bevarats. Det gamla kanslihuset hyser numera fredsforskningsinstitutet SIPRI, en logementsbyggnad används som förskola och den militära utbildningsbyggnaden används numera efter en tillbyggnad som skola. I administrativt avseende hör Frösunda till området ”Järva”, enligt Solna kommuns indelning.

Många stora företag har etablerat sig i Frösunda. Bland de företag som har sina svenska eller nordiska huvudkontor i Frösunda kan nämnas Canon, Eniro, JM, Hewlett Packard, Agresso, Gartner, Eli Lilly, Bisnode, Bayer och Billerud. Alla företagen har sina kontor på Gustav III:s Boulevard åt E4:an vilket, förutom bullerskydd för de boende, även ger företagen utmärkta skyltlägen.

Boulevarden kantas av hus med kaféer, restaurangen, affärer och servicebutiker. Två gångtunnlar under E4:an samt en bro över motorvägen förbinder området Frösundavik med Nationalparken – Hagaparken och Brunnsviken.

Dina kontaktpersoner

Thomas Bergqvist
Fastighetsansvarig teknik

08-566 206 49

thomas.bergqvist@vasakronan.se Skicka e-post