Uppsala, Centrala Uppsala

Duvan


  • Adresser: Kungsängsgatan 3-5A / Smedsgränd 3
  • Byggt/ombyggt: 1962/1991/1994
  • Kontor: 1 733 m2
  • Butik: 3 187 m2
  • Arkitekt: Dag Ribbing
För hyresgäster

Om fastigheten

En dynamisk arbetsmiljö centralt i Uppsala
Fastigheten, designad av arkitekten Dag Ribbing år 1962, är en mångfacetterad plats med butiker i gatuplan och en trivsam innergård. Med en smart placering i vinkel mot Bredgränd och entréer från två håll får ni det bästa av både avskildhet och stadens puls. Dessutom är vi stolta över vår LEED Guld-certifiering, vilket visar vårt engagemang för miljövänligt arbete.

Mitt i smeten i omväxlande kvarter
Med parkering i huset och närheten till tåg och bussar vid Uppsala Resecentrum, är det enkelt att ta sig hit. För cykelpendlare erbjuds en energifylld start på dagen längs stadens cykelvägar.

Precis utanför porten ligger Uppsalas livligaste gågata med butiker, restauranger, caféer och gym. Kvarteren, inklusive Forumtorget, är idealiskt för möten och för att ladda batterierna mellan arbetspassen. Konst, historiska platser och kulturella inslag skapar en trivsam atmosfär. Vid Fyrisån passar motion bra för att boosta resten av arbetsdagen.  

Service i närområdet

Fastigheten ligger ett stenkast från Uppsalas gågata med alla dess butiker, restauranger och caféer, och med några minuters promenad till Uppsala Resecentrum kan kontoret knappast ligga mer centralt. All tänkbar service och kommunikation finns helt enkelt inom räckhåll.

Kommunikationer

Med ett par minuters promenad till Uppsala Centralstation/Resecentrum kan kontoret knappast ligga mer centralt och det är enkelt att transportera sig till och från kontoret med såväl cykel eller bil som kommunalt.

Tåg
Uppsala Centralstation och Resecentrum är ett kommunikationsnav för buss- och tågtrafik. Avståndet till Stockholms Central är tidsmässigt ca 40 minuter från Uppsala och hit kör såväl SJ som SLs pendeltåg flera gånger i timmen. Pendeltåget stannar även på Arlanda. Upptåget, som trafikerar Gävle-Uppsala, har många dagliga avgångar.

Länk till SJs webbplats
Länk till SLs webbplats

Buss
Närmaste busstation är Stora Torget. Busstationen Stadshuset på Kungsgatan ligger också bara några minuters promenad bort.

Från centralstationen och Resecentrum går förutom flertalet stadsbussar även regionala bussar mot såväl Enköping eller Västerås som Norrtälje och Östhammar.

För tidtabeller och mer info se ULs hemsida:
Länk till Uppsala Buss (UL) webbplats

Bilpool
I parkeringsgaraget på nedre plan i närliggande Svavagallerian (infart Dragarbrunnsgatan 50) finns en elpoolbil från Sunfleet som är tillgänglig för alla. För medlemskap och villkor se Sunfleets hemsida.

Parkering & laddplatser

Parkering
Parkeringsmöjlighet finns i fastighetens garage med infart från Smedsgränd 3. För inpassering gäller kod. Maxhöjden för fordon i garaget är 2,0 meter.

APCOA Parking ansvarar för uthyrningen av parkeringsplatser, så för att hyra en p-plats kontakta APCOAS kundtjänst på telefonnummer 08-556 306 70 eller mail vasakronan@apcoa.se.

Besöksparkering
Besöksparkering hänvisas till Svavagaraget på Dragarbrunnsgatan 50 eller Smedengaraget på Smedsgränd 20. Maxhöjden för fordon i garagen är 2,0 meter.

Svavagaragets öppettider är: Måndag-söndag 05.30-24.00.
Smedengaragets öppettider är: Måndag-söndag 06.00-24.00.

I båda garagen finns möjlighet att betala för sin parkering i betalautomat eller via parkeringsapp. Aimo Park ansvarar för garagen så för frågor kontakta deras kundtjänst på telefonnummer 0771-96 90 00 eller besök deras hemsida.

Elladdplatser
I Svavagaraget finns en laddplats och i Smedengaraget finns två laddplatser, vilka Aimo Park ansvarar för.

Dina kontaktpersoner

Sara Hollsten
Affärsansvarig kontor

073-091 68 30 · +4618-489 20 47

Skicka e-post
Sara Rääf
Affärsansvarig handel

070-880 38 60 · 018-489 20 23

Skicka e-post
Magnus Pettersson
Teknikansvarig

018-489 20 38

Skicka e-post