Uppsala, Centrala Uppsala

Sala


  • Adresser: Vaksalagatan 7-13 / Dragarbrunnsgatan 42-44 / Kungsgatan 49 / Smedsgränd 20
  • Byggt/ombyggt: 1974/1995/2000
  • Miljöcertifiering: LEED Guld (2023)
  • Kontor: 9 373 m2
  • Butik: 3 117 m2
  • Övrigt: 2 862 m2
  • Arkitekt: Dag och Lennart Ribbing
För hyresgäster

Om fastigheten

Sala är centralt belägen och i fastigheten finns bland annat Domstolsverket samt ett flertal olika butiker och kontor. I närheten finns härliga restauranger, all tänkbar service och goda kommunikationer.

Service i närområdet

Fastigheten ligger ett stenkast från Uppsalas gågata med alla dess butiker, restauranger och caféer, och med några minuters promenad till Uppsala Centralstation/Resecentrum kan kontoret knappast ligga mer centralt. All tänkbar service och kommunikation finns helt enkelt inom räckhåll.

Bankomat
Närmsta uttagsautomat ligger vid Handelsbanken på Dragarbrunnsgatan 40 eller vid Åhléns på Stora Torget 7.

Närservice
Apoteket Kronan på Svartbäcksgatan 8.
Apoteksgruppen på Dragarbrunnsgatan 48B.
ICA Supermarket i S:t Persgallerian på Svartbäcksgatan 9.
Hemköp i Svavagallerian på Dragarbrunnsgatan 50.
Systembolaget på Dragarbrunnsgatan 48A.

Träning och hälsa
Fitness 24 Seven på Påvel Snickares gränd 1.
Fitness 24 Seven på Bangårdsgatan 9.
Actic Uppsala Centralbadet på S:t Persgatan 4.

Övrig service
Vi vill att våra hyresgäster ska kunna fokusera på sin kärnverksamhet. Därför kan vi genom vår tjänstepartner Coor erbjuda hjälp med en stor del av de andra uppgifter som måste lösas på ett företag, t ex konferens, reception, telefoni, vaktmästeri och städning av den egna lokalen.

Kontakta Coor på telefon 010-559 57 30 eller e-mail hyresgast@coor.com för att höra mer, du hittar också information på deras serviceportal:

Kommunikationer

Med ett par minuters promenad till Uppsala Centralstation/Resecentrum kan kontoret knappast ligga mer centralt och det är enkelt att transportera sig till och från kontoret med såväl cykel eller bil som kommunalt.

Tåg
Resecentrum är ett kommunikationsnav för buss- och tågtrafik. Avståndet till Stockholms Central är tidsmässigt ca 30-40 minuter från Uppsala och hit kör såväl SJ som SLs pendeltåg flera gånger i timmen. Pendeltåget stannar även på Arlanda. Upptåget, som trafikerar Gävle-Uppsala, har många dagliga avgångar.

Länk till SJs webbplats
Länk till SLs webbplats

Buss
Från Resecentrum går förutom flertalet stadsbussar även regionala bussar mot såväl Enköping eller Västerås som Norrtälje och Östhammar.

För tidtabeller och mer info se ULs hemsida:
Länk till Uppsala Buss (UL) webbplats

Parkering & laddplatser

Parkering och besöksparkering
Parkeringsmöjligheter finns i Smedengaraget i fastighetens nedre plan, med infart från Smedsgränd 20. Maxhöjden för fordon i garaget är 2,0 meter. 

Garaget är öppet alla dagar kl. 06.00-24.00, övrig tid är garaget låst. Väktare ronderar garaget innan låsning.

I garaget finns det parkeringsautomater samt möjlighet att betala sin parkering med betalapp.

Aimo Park ansvarar för parkeringsautomaterna samt uthyrningen av parkeringsplatser. För att hyra en parkeringsplats kontakta Aimo Parks kundtjänst på telefonnummer 0771-96 90 00 eller besök deras webbsida.

Laddplatser
I garaget finns laddplatser. Kontakta Aimo Park om du är intresserad av att hyra en sådan. För att ladda bilen behöver du ladda ner Epspot appen och öppna ett konto (hitta på ett lösenord). Därefter är det bara att koppla in bilen, scanna av QR-koden med appen o trycka start. Avsluta laddningen från bilen eller från appen. Ta ut sladden ur bilen först! Om det är problem med att få igång laddningen på en stolpe går det bra att ringa Epspots support på tfn: 08-519 708 08.    

Dina kontaktpersoner

Andreas Larsson
Affärsansvarig kontor

073-719 60 39 · 018-489 20 29

Skicka e-post
Sara Rääf
Affärsansvarig handel

070-880 38 60 · 018-489 20 23

Skicka e-post
Per Forsman
Teknikansvarig

018-489 20 54

Skicka e-post